Casper kasaya ekstra fan takılır mı?

tolgatoksoy14

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Kasama fan takmak istiyorum. Üst tarafa içeri doğru üfleyen 3 tane fan takarsam faydalı olur mu? Not: Fan takacağım yerleri fana uygun olacak şekilde keserek oluşturacağım.

Üst fanlar içer doğru üflemek için değil içerdeki havayı dışarı atmak için takılır. Çünkü ısınan hava yukarı çıkar. Keserek delik açmanız ne kadar iyi olur emin değilim.

Kasa bende değil şu an maalesef ama bilgisayar hbe6500 diye geçiyordu sanırsam
Üst fanlar içer doğru üflemek için değil içerdeki havayı dışarı atmak için takılır. Çünkü ısınan hava yukarı çıkar. Keserek delik açmanız ne kadar iyi olur emin değilim.
Beni de ısınan havanın yukarı çıkması suphelendirmisti peki egzoz faninin yerine içeri doğru ufleyecek bı fan alsam yukarıya da dışarı doğru ufleyecek fan alsam nasıl olur?

Hocam o bilgisayar kasalarında olmaz bence. Çünkü fan yuvası yok yani takacak yer yok. Bildiğim kadarıyla sadece arkada 1 tane fan var onun dışında ne üstte ne önde ne de yanlarda fan yeri var. :(
Hocam kendim keserek yuva oluşturacağım (ölçüm yaparak)

Dediğim gibi içeri üfleyen değil dışarı atan fan takabilirsiniz üst tarafa ama ne kadar faydalı olur tartışılır. Kasanız yine pek hava almamış olacak. Ön kısımda aynı işlemi yapma şansınız varsa ön tarafta size daha çok fayda sağlar.

Öyle derseniz olur tabii hocam. Gerekli yerleri kesip fanların hava akışını doğru ayarlarsanız güzel olur. Tabii kasa çok da küçük değilse. :D
Yani egzoz faninin yerine içeri doğru ufleyecek bı fan alayım sonra üste de dışarı doğru ufleyecek bir fan koyayım olur dimi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00