Çözüldü Casper laptop 0.78 GHz'yi geçmiyor

• Konuyu başlatan A F K
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 53
  • Görüntüleme 1.698
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

A F K

Hectopat
RAM
12 GB 1333 MHZ CL9
SSD veya HDD modeli
CRUCİAL BX500 240GB SSD
Ekran kartı
NVİDİA GT 740M
İşlemci
İ7 4712MQ
WhatsApp Image 2025-03-23 at 03.31.39.jpeg

Bilgisayarımın modelini bilmiyorum, ancak arka etikette "cky veya chy" ile başlayan bazı yazılar var. Daha önce bu cihazda Intel i5-4200M işlemcisi vardı ve 0.78 GHz hızına takılı kalıyordu. Şimdi i7 işlemci taktım, ancak yine aynı şekilde 0.78 GHz'de sabit kalıyor.
ThrottleStop gibi yazılımları denedim, ancak sorunu çözemedim. BIOS'a girip işlemciyle ilgili ayarları kontrol etmek istedim, ancak BIOS neredeyse bomboş ve işlemciyle ilgili herhangi bir ayar bulunmuyor.
Ayrıca, kullandığım adaptör yan sanayi bir liteon. Ucu biraz ince olduğu için laptopun güç giriş yuvasına tam oturmuyor ve gevşek kalıyor. Laptopun adaptör girişi daha kalın. Cihazı açmaya çalıştığımda ilk basışta açılacak gibi olup hemen kapanıyor, ikinci kez bastığımda ise tam olarak açılıyor. Sorunun kaynağının bu adaptör olup olmadığını merak ediyorum.
Bu durumu nasıl çözebilirim?
(Bakım yeni yapıldı macun değişimi dahil ve sıcaklık değerleri çok iyi ondan dolayı GHz sabit olacağını sanmıyorum)

Çözüm
Evet orijinal adaptör dün geldi açtım ama gene 0.78 GHz'yi geçmedi ancak ThrottleStop önceden hiçbir işe yaramıyordu BIOS güncellemesinden sonra ThrottleStop işe yarııyor ama tabii manuel olarak GHz ayarlıyorum sorun böyle çözüldü maalesef :(

(Turbo moduna geçince çok ısınıyor çünkü 2 pinli çok yavaş dönen bir fan takmışlar üflemiyor resmen nasıl hızlandırabilirim? Olmadı hava emip dışarı atan soğutuculardan takacağım)

Şimdilik çözümü: Casper müşteri hizmetlerinden laptopun BIOS'unu talep edin mailden göndersinler içindekilerin klasörsüz USB'ye direk atın CTRL+Home basılı tutarak açın direk otomatik kuracaktır eğer görüntü gelmiyorsa başka USB portlara takın (bende 3.0 işe yaramıştı) oto kurup reset atacaktır ya sorun düzelecektir ya da benim gibi ThrottleStop set multiplerden manuel hızı ayarlamanız lazım.

Evet orijinal adaptör dün geldi açtım ama gene 0.78 GHz'yi geçmedi ancak ThrottleStop önceden hiçbir işe yaramıyordu BIOS güncellemesinden sonra ThrottleStop işe yarııyor ama tabii manuel olarak GHz ayarlıyorum sorun böyle çözüldü maalesef :(

(Turbo moduna geçince çok ısınıyor çünkü 2 pinli çok yavaş dönen bir fan takmışlar üflemiyor resmen nasıl hızlandırabilirim? Olmadı hava emip dışarı atan soğutuculardan takacağım)

Şimdilik çözümü: Casper müşteri hizmetlerinden laptopun BIOS'unu talep edin mailden göndersinler içindekilerin klasörsüz USB'ye direk atın CTRL+Home basılı tutarak açın direk otomatik kuracaktır eğer görüntü gelmiyorsa başka USB portlara takın (bende 3.0 işe yaramıştı) oto kurup reset atacaktır ya sorun düzelecektir ya da benim gibi ThrottleStop set multiplerden manuel hızı ayarlamanız lazım.

Hocam ben de almıştım o soğutuculardan iyisini alırsanız ve hiç boşluk bırakmayacak şekilde ayarlarsanız laptopunuz ısınmıyor ama iyi bir soğutucu almak lazım. Bir de yeni bir ikinci el işlemci lazım size aynısından.

Hocam ben de almıştım o soğutuculardan iyisini alırsanız ve hiç boşluk bırakmayacak şekilde ayarlarsanız laptopunuz ısınmıyor ama iyi bir soğutucu almak lazım. Bir de yeni bir ikinci el işlemci lazım size aynısından.

Özetle işlemcin arızalı. :)

İşlemci arızalı falan diyenler var bakın bunda önceden i5 4200U vardı ve onda da 0.78 GHz geçmiyordu sonra i7 4712MQ aldım işlemci arızalı mıdır diye bir başka i7 4712MQ ile değiştirdim sonuç aynı fark yok.

İşlemci arızalı falan diyenler var bakın bunda önceden i5 4200U vardı ve onda da 0.78 GHz geçmiyordu sonra i7 4712MQ aldım işlemci arızalı mıdır diye bir başka i7 4712MQ ile değiştirdim sonuç aynı fark yok.
O zaman anakartında bir sorun var güzel kardeşim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı