Casper laptop Linux kurulumyor

BIOS boot sekmesinde UEFI varsa USB'yi Rufus ile GPT olarak hazırla, yoksa MBR hazırla.

Bu sabah önce Windows 8.1, ardından Linux yükleyecektim. 8.1 USB'sini sistemim 2012+ olduğu için GPT olarak yazdırdım ancak kurulum esnasında GPT desteklenmiyor hatası verdi, ben de Linux'u MBR olarak yazdırmıştım.
Edit: USB'nizi farklı portlara takmayı denediniz mi?

Denedim, takınca USB'nin ışığı yanıyor, yani çalışıyor.
Rufus ile yazdırırken DD imajı modunu seçin. Öbür türlü sorun çıkarabiliyor.
Teşekkürler deneyeceğim.

Bendeki F12' denedim ancak USB'm gözükmüyor.

Boot menüden USB'm gözükmüyor. Ne yaparsan yapayım direkt normal Windows başlıyor.
Hocam o zaman imajı yeniden yazdırın ama işaretlediğim kısmı MBR yapın. Ondan sonra boot ediyor mu yeniden kontrol edin.

adjasıodjawıodjwıo.PNG

Bir de bazenleri uyarı veriyor. Onların hepsine evet seçeneğini işaretleyin. Aman yanlıştıkla USB'yi kullanırken biçimlendirmeye evet demeyin. Sonra dosya yedeklerken yarım kalabilir.

Rufus ile ilgili problem yaşıyorsanız, Ventoy'u öneririm. Flaşınıza yüklüyorsunuz, daha sonrasında ISO dosyasını USB belleğinize çıkarmadan atmanız yeterli oluyor. Hem birkaç ISO dosyasını birlikte kullanabilirsiniz, hem de kendi dosyalarınızı da flaşınıza atabilirsiniz.

Bu sabah önce Windows 8.1, ardından Linux yükleyecektim. 8.1 USB'sini sistemim 2012+ olduğu için GPT olarak yazdırdım ancak kurulum esnasında GPT desteklenmiyor hatası verdi, ben de Linux'u MBR olarak yazdırmıştım.

Denedim, takınca USB'nin ışığı yanıyor, yani çalışıyor.

Teşekkürler deneyeceğim.

Hocam o zaman imajı yeniden yazdırın ama işaretlediğim kısmı MBR yapın. Ondan sonra boot ediyor mu yeniden kontrol edin.

Eki Görüntüle 1144553
Bir de bazen uyarı veriyor. Onların hepsine evet seçeneğini işaretleyin. Aman yanlıştıkla biçimlendirmeye evet demeyn. Sonra dosya yedeklerken yarım kalabilir.

İmajı zaten MBR olarak yazdırmıştım. Biçimlendirmeye evet demedim yazdırırken.

Rufus ile ilgili problem yaşıyorsanız, Ventoy'u öneririm. Flaşınıza yüklüyorsunuz, daha sonrasında ISO dosyasını USB belleğinize çıkarmadan atmanız yeterli oluyor. Hem birkaç ISO dosyasını birlikte kullanabilirsiniz, hem de kendi dosyalarınızı da flaşınıza atabilirsiniz.

Mantığı hoşuma gitti ancak kurmayı başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Yabancı bir videodan yardım alarak kurdum, bir de böyle deneyeceğim.

Son düzenleme:
Mantığı hoşuma gitti ancak kurmayı başaramadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Elbette;

Releases · ventoy/Ventoy Bu adresten Windows için olan arşiv dosyasını indirin. Arşivin içindeki Ventoy2Disk.exe uygulamasını çalıştırın. USB belleğinizi, bölüm biçimini seçtikten sonra Install düğmesine basın. Ventoy kurulduktan sonra ISO dosyasını doğrudan (çıkarmadan) USB belleğinize taşıyın. Sonra flaşınızı boot menüsünden seçeceksiniz.

Elbette;

Releases · ventoy/Ventoy Bu adresten Windows için olan arşiv dosyasını indirin. Arşivin içindeki Ventoy2Disk.exe uygulamasını çalıştırın. USB belleğinizi, bölüm biçimini seçtikten sonra Install düğmesine basın. Ventoy kurulduktan sonra ISO dosyasını doğrudan (çıkarmadan) USB belleğinize taşıyın. Sonra flaşınızı boot menüsünden seçeceksiniz.
Ventoy'u kurdum bu sefer boot menüde USB gözükmüyor, akıl sağlığımı kaybedeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı