Casper laptopa Linux kurulur mu?

Peki hocam disk yönetiminden bir alan ayırmıştım. Onu mu seçer otomatik? Yoksa onu genişletip direk o kurulumda mı seçmem gerekiyor?

Çünkü Linux ilk defa kuruyorum.
Iki farkli diskin arasina niye alan icin ayrac koymus anlayamadim ama sagdaki 96GB'lik disk mousela seciliyorsa onu secip ileri demen gerekiyor gibi gorunuyor.

Hocam sizin dediğiniz gibi yaptım ancak bu sefer klavye ve touchpad çalışmadı.
Yapilabilecek biseyler vardir muhtemelen ama ne olduguna emin degilim google'a sormam lazim. Misafirim geldi de onunla ilgileniyorum. Burada yardim edebilecek kimse yok mu acaba? Arkadasa nomodeset ile boot etmeyi gosterirseniz sevinirim.

Yapilabilecek bir şeyler vardir muhtemelen ama ne olduguna emin degilim Google'a sormam lazim. Misafirim geldi de onunla ilgileniyorum. Burada yardim edebilecek kimse yok mu acaba? Arkadasa nomodeset ile boot etmeyi gosterirseniz sevinirim.

Hocam vazgeçsem mi acaba hiç anlamıyorum Linux'tan.

Hocam vazgeçsem mi acaba hiç anlamıyorum Linux'tan.
Dun bunu tartistik arkadaslarla, onlar kullaniminin bilgi gerektirmedigini soylediler ama her an boyle ufak tefek sorunlarla karsilasilabiliyor. Yapman gereken grub menusu ciktiginda en ustteki secenegin uzerinde e tusuna basip secenegi editlemek ve Linux ile baslayan satirin herhangi bir yerine nomodeset kernel komutunu eklemek. Ardindan F10'a basip sistemi boot edip kuracaksin.

Dun bunu tartistik arkadaslarla, onlar kullaniminin bilgi gerektirmedigini soylediler ama her an boyle ufak tefek sorunlarla karsilasilabiliyor. Yapman gereken grub menusu ciktiginda en ustteki secenegin uzerinde e tusuna basip secenegi editlemek ve Linux ile baslayan satirin herhangi bir yerine nomodeset kernel komutunu eklemek. Ardindan F10'a basip sistemi boot edip kuracaksin.
Bir tane hocam vardı o anlar mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı