Casper laptop Linux kurulumyor

Ventoy'u kurdum bu sefer boot menüde USB gözükmüyor, akıl sağlığımı kaybedeceğim.
Bu da olmazsa balenaEtcher'i deneyin. Ben balenaEtcher ile USB'ye yazmıştım. Sorun yaşamamıştım.

Orada kocaman USB HDD yazıyor.

Aslında orayla uğraşmanız da yanlış. Boot menüden boot etmelisiniz belleği. Görmüyorsa belleğiniz 3.0 portundaysa 2.0'a alıp deneyin.

Ek olarak Ventoy veya Balena kullanmayın. Son zamanlarda pek bi' sorunlular. Rufus iş görür her türlü.

👍 G770'e kuramadım bir türlü. İletişime geçtiğimde DVD ile kurulum yönergesi verdiler.
Moderatör kardeşimiz yanlış bilgi verdiğimi düşünerek uyarı vermiş. Madem çok biliyor bana nasıl kurulacağına dair bilgi verirse çok teşekkür ederim. Bu konuda makalelerle kapışabiliriz isterse.
Forumdaki 50 konudan biri capser marka laptopa Linux kurulamamakla alakalı. 10 yaşındaki moderatör kardeşimiz çok biliyor galiba. Büyük yardımı dokunur. Engin bilgilerini bizimle paylaşmalı.

Son düzenleme:
Casper laptoplara Linux kurulmuyor. Şans eseri Ubuntu kurabilirsin. Diğer dağıtımlar olmaz.

Casper C300'e herhangi bir dağıtımı kurabiliyorum. Debian, Arch, Gentoo, Fedora denedim. Hatta FreeBSD bile çalıştırdım. Bu yanlış bir cevap. Her Casper için geçerli değil.

Orada kocaman USB HDD yazıyor.

Aslında orayla uğraşmanız da yanlış. Boot menüden boot etmelisiniz belleği. Görmüyorsa belleğiniz 3.0 portundaysa 2.0'a alıp deneyin.

Ek olarak Ventoy veya balena kullanmayın. Son zamanlarda pek bi' sorunlular. Rufus iş görür her türlü.

Ventoy'da şimdiye kadar sadece bir donma sorunu gördüm o da şimdiki güncelleme ile giderilmiş gibi gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı