Casper laptop uyku modu sorunu

str35

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaslar bilgisayarımda isim koyamadıgım daha oncede hıc basıma gelmeyen bir sorun söz konusu. Öncelikle bilgisayarım casper leptop. Sorun ise ilk olarak uyku moduna aldıgımda daha sonra tekrar actıgımda ekrana hiç bişey gelmemesi. Ekran bile parlamıyordu ama güç düğmesi yanıyor 6 7 sn ye sonra kendını kapatıyor. Tekrar acıyor sonra yıne gelmeyınce pc kendını kapatıyor daha sonra ise açmak ıcın bastıgımda ekran gelmesse bilgisayar kendını yeniden baslatıyor. 6 7 sn aralıklarla ben kendım manuel olarak power tusundan aç kapa yaparak 3 4 deneme sonrasında bılgısayarı acıyorum ama dıkkatımı ceken sey bilgisayarı her actıgımda yenı ekranı getirmeyi basardıgımda fan sesı duyorum ve bılgısayarın ısılarından bıtanesı yanıyor. İşlem ısıgı olması lazım o yanıyor o zaman bılgısayar acılıyor ıste ama acılmadı zamanda power ısıgı yanıyor ama hıc bır ses yok. Bilgisayarda fan seside değil olayı cozemedim bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi şimdiden tşk ederim. Son olarakta bu sorun olmadan once 125-200 arası mediumda fps aldıgım oyunda şimdi en dusukte bile 50 60 ı gecmıyor.
Denediğim yöntemler:
  • Ram tak çıkar
  • Hdd tak çıkar
  • Bios pili tak çıkar
  • Pille çalıstırma
  • Pilsiz çalıstırma
  • Komple elektrigide kestım
Format gibisinden aklımda saçma sapan bir dusunce var ama pek inanamıyorum ve dosyalarım gıtmesın dıyede atmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • HDD'ine HD tune ile health ve error testi uygula.
  • Gelişmiş güç ayarlarını incele.
  • İşletim sistemini belirtmemişsin, 8.1 gibi güncel bir işletim sistemi kullanıyorsan; gelişmiş güç ayarlarında HDD uyku modu süresi olmalı, ona da bir bak.
  • Sisteminin boşta ve yükte sıcaklık değerlerini takip et.
  • Varsa BIOS güncellemesi yapmayı da atlama.
Sorun tek uyku modunda ise dilersen uyku moduna girmesini de engelleyebilirsin tabii.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı