Casper laptopta i7 3630QM takmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Bwed
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 442

Bwed

Hectopat
Laptop eski olduğu için işlemcisi gömülü değil, işlemcisini i7 3632qm veya 3612qm olarak yükseltemeyi düşünüyordum ama piyasada bu işlemcilerde kalmamış bu nedenle 1000M'den daha fazla TDP isteyen i7 3630QM ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bilgisayar çalıştırır mı?

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci pinlerine zarar vermeden taktığınız sürece sorun yok. Ayrıca arada 10W'lık bir TDP farkı var, işlemcinin düzgün soğuyamamasının dışında o anakart zaten o işlemci için yapılmadı, yani işlemciyi besleyen yollar yük altında kalabilir. Önce deneme imkanınız varsa deneyin, iade etme şansınız varsa alın derim, yoksa elinizde patlar.

İşlemci pinlerine zarar vermeden taktığınız sürece sorun yok. Ayrıca arada 10W'lık bir TDP farkı var, işlemcinin düzgün soğuyamamasının dışında o anakart zaten o işlemci için yapılmadı, yani işlemciyi besleyen yollar yük altında kalabilir. Önce deneme imkanınız varsa deneyin, iade etme şansınız varsa alın derim, yoksa elinizde patlar.

Isınma sorununu laptop soğutucu altlık alıp çözebileceğimi düşünüyorum teşekkürler.

Laptop eski olduğu için işlemcisi gömülü değil, işlemcisini i7 3632qm veya 3612qm olarak yükseltemeyi düşünüyordum ama piyasada bu işlemcilerde kalmamış bu nedenle 1000M'den daha fazla TDP isteyen i7 3630QM ile değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bilgisayar çalıştırır mı?

Eki Görüntüle 2090355
Chipsetiniz HM70 (76 değil) ise boşuna almayın. BIOS modlamakla uğraşmak zorunda kalırsınız çünkü onda 30 dakika sayacı var yeni PC aldırmak için Intel tarafından koyulmuş.

Chipsetiniz HM70 (76 değil) ise boşuna almayın. BIOS modlamakla uğraşmak zorunda kalırsınız çünkü onda 30 dakika sayacı var yeni PC aldırmak için Intel tarafından koyulmuş.

Anakartımın modeli bu: MT50IN1 v. 02 yapılabilirmi ? @EFI Shell

Anakartımın modeli bu: MT50IN1 v. 02 yapılabilir mi? @EFI Shell

Biraz araştırdım ve bu anakart modeli cku cky chu gibi diğer Casper laptoplarındada kullanılmış. Diğer laptoplarda dahili GPU GT635 bulunurken bende yok :( ayrıca diğer modellerde daha yüksek işlemciler kullanılmış.

Son düzenleme:

Eki Görüntüle 2090355
Buradan mainboard sekmesinden chipsetinize bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı