Casper Mini Netbook CUH.N455-2K00S Mac OS X Kurulumu

MenOfWar

Hectopat
Öncelikle herkese merhabalar, bir hevesle başladım, okudum öğrenmeye çalıştım, araştırdım bulmaya çalıştım, sonunda aranıza katıldım :)
Genelde çok zor durumda kalmadıkça bişiler sormam, araştırmacı bir yapım var. Ancak artık mecbur kaldım.

Kısa olarak mac kurmaya çalışıyorum bir noktada takıldım. Ön yükleyicide aklınıza gelebilecek her türlü komut kombinasyonunu denedim işin içinden çıkamadım. Sizlere sormak istiyorum.

ve başlıyorum :)

Yükleme yapmaya çalıştığım makina :

Model Kodu: CN.TK-N455A
Model Adı: CASPER MINIBOOK 10" (CUH.N455-2K00S)

Özellikleri :

Ekran Boyutu : 10,1"
İşlemci : Intel Atom N455
İşlemci Hızı : 1,66 GHz
Bellek : 2 GB
İşlemci Tipi : Tek Çekirdek
Grafik Tipi : Intel GMA 3150
Bellek Tipi : DDR3
Dahili Kamera : Var
Sabit Disk : 320 GB
Kart Okuyucu : Var
Wireless : Var
Ekran Belleği : Max 251 MB Paylaşımlı

Cihazın Görselleri :
Görsel 1, Görsel 2

Üzerinde denediğim Sürümler :

iATKOS S3 v2
iATKOS 4.1i
iATKOS 5i
iATKOS v7
Mac OS X 10.6.0 Snow Leopard
Snow Leopard 10.6.1 - 10.6.2 SSE2 SSE3 Intel AMD by Hazard

Kullandığım Ön Yükleyici : CLOVER

Genelde Takıldığım Nokta : Görsel 1

Yardımcı olursanır sevinirim :)

- - - Güncellendi - - -

Araştırmalarım sonucunda BSD Temel güvenlik ile alakalı bişimiş( ??? ) ama emin değilim. Çünkü kaynak yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burak Bey; şuradan Msi u100 ve u123 modelleri benimkiyle yaklaşık olarak aynı özelliklere sahip olduğundan, Mac OSX Snow Leopard Retail DVD önermişler ancak "Atom Kernel"i hiç düşünmedim ben. :) Nereden bulabilirim bir fikrim yok ancak hemen araştırmaya başlıyorum.

Cevap için teşekkürler. İpin ucunu tuttum herhalde. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin gibi araştırmacı biri nasıl omuş da Casper almış, hayret verici. Neyse, Kernel'lar OSx86.net'te mevcut :)

Burak bey;

Aslında makine benim değildi :). Paramparça olarak geldi. Topladım, düzelttim, çalışır vaziyete getirdim. Daha sonra arkadaş makinesini bende unuttu :). Hatırlattığımda, önemli değil sende kalsın dedi. Bu nedenle makine bendedir.

Bu arada bu makineye çok fazla uyumsuz donanım nedeniyle kurulumu ne yaptıysam başarılı olarak tamamlayamadım. Bende asıl makineme kurulum yapayım dedim. Uzun uğraş sonrasında başarılı oldum. Lakin usb'ler dahil hiçbir donanımı görmedi. Sırasıyla, Usb, Ethernet, Ses sürücülerini tamamladım. Ekran kartı ve Wireless bağlantı sürücülerini halen araştırmaktayım. Boot işlemlerinde çok sıkıntı yaşadım. Videolarınızı çok çok izledim uyguladım nedense bir çalışıyor bi çalışmıyor. Neticede olmadı uğraşa uğraşa onu da yaptım. İlginiz için çok teşekkür ediyorum.

Şuan Mac OS X yüklü makinemdeki problemleri çözemezsem ayrı başlıkta konu olarak açacağım.

Birde The_Miller arkadaşımı buradan güzel dileklerimle selamlıyorum :). En ihtiyaç anında cezalandırdığı için tüm gece sevgilerimi o duymasa da kendisine ilettim :). Yinede arkadaş işini yapıyor sıkıntı yok. Lakin uyarı verse iyiydi. Laftan anlamayan insanlar değiliz hiçbirimiz.

Selamlar. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı