Casper, Monster vs diğerleri

stayinghome

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Bir Gaming laptop almayı düşünüyorum. Türkiye'de fiyatı uygun olarak ön plana çıkanlar Casper Excalibur ve Monster olarak gözüküyor.

Bu forumdaki birkaç Monster yorumunu okudum ve hep kötü yorumlar okuyorum. Müşteri hizmetlerinin kötü olduğuna dair, kasasının kötü olduğuna dair, çok ısındığına dair vs.
Öncelikle düşündüğüm laptoları yazayım.
1) Tulpar T5 v.22.1.1 15.6"
2) Tulpar T5 v21.7.1 15.6"
3) Tulpar T5 v21.6 15, 6"
4) Tulpar T5 v20.3.1 15.6"
5) Tulpar T5 v20.3 15.6"

Yani Tulpar'larda RTX 3060 veya 3070 olan ve 15.6" olan bir bilgisayar bakıyorum. SSD'ye değişiyor genelde fiyatlar. Bunların kasaları Magnezyum kasa sanıyorum ki bazılarında öyle yazıyordu. Ben genel olarak Abra modellerinin kötü olduğunu okumuştum. Ama belki Tulpar'ların yeni 11. nesil işlemcili modelleri farklıdır diye düşünüyorum.

Excaliburada ise
1) Casper Excalibur G900 | 240 Hz, 330 NIT Ekranı İle | Excalibur Dizüstü
2) Casper Excalibur G900 | 240 Hz, 330 NIT Ekranı İle | Excalibur Dizüstü
3) Casper Excalibur G900 | 240 Hz, 330 NIT Ekranı İle | Excalibur Dizüstü

Casper ve Monster fiyatları aşağı yukarı aynı gibi. Fakat dediğim gibi Monster hakkında epey kötü yorumlar okudum o yüzden tekrar düşünmeye başladım. Peki Casper hakkındaki düşünceleriniz nedir acaba?

MSI alın diyenler oluyor da MSI'ın en ucuzları neredeyse 20 bin liradan başlıyor. Yani hem 3060 ekran kartı olan hem 1TB veya 512 GB SSD'si olan 20 bin liradan aşağıya zor gibi MSI'larda.

Bu yazdığım Monster ve Casper ürünler hakkındaki görüşlerinizi beklerim.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Bu fiyat bandında 2 markadan da uzak durmanı öneririm. 10.000 filan olsa Monster biraz kurtarıyor da (bana göre) böyle daha güçlü ve pahalı donanımlarda Asus ROG/TUF, MSI, Acer, HP Omen (diğer markalar 1 tık daha iyi) gibi kaliteli markalardan bilgisayar alırsanız sizin için daha iyi olur. Şahsen ben 3070'li Casper alacağıma 3060'lı üstte bahsettiğim markalardan alsam daha memnun olacağımı düşünüyorum (bana göre).

Monster'ın malzeme kalitesine kötü diyeni saygıyla karşılarım fakat müşteri hizmetlerine kötü diyenler genelde forumda duyduklarını her yere yazan 9-12 yaşında kardeşlerimiz oluyor. Ben 3 yıl kullandım garantisi bitmiş ürünün RGB klavyesini ücretsiz şekilde değiştirdiler. Asus ise kronik çerçeve çatlaması yüzünden arkadaşımdan para talep etti. Casper hakkında aynısını söyleyemem kendim alacak olsam uzak duracağım bir firma. Laptop alırken markadan çok modellere önem verin. Her markanın ısınan, kronik sorunlu modelleri var.

Hocam ürünlerden bağımsız olarak iki markayı da almazdım şahsen. Lenovo, ASUS, HP gibi markalar varken asla. Mesela örneğin bu laptoplar sizin attıklarınıza göre daha iyi bir seçim olacaktır kesinlikle.

Teşekkürler hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper'dan uzak durun.

Hocam ürünlerden bağımsız olarak iki markayı da almazdım şahsen. Lenovo, Asus, HP gibi markalar varken asla. Mesela örneğin bu Laptoplar sizin attıklarınıza göre daha iyi bir seçim olacaktır kesinlikle.
Hocam o bütçede giriş düzey kasa modeli GF serisi alınmaz bence.

Monster Tulpar serisinde V22, V21 veya V25.1 alınabilir. Bahsi geçen modeller haricinde @CBum hocamın attığı OMEN by HP olan modele bakın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı