Casper Nirvana 15.6 NB (CHY.3550-4L45V-A-S) Kapanma Sorunu

Chakobiin

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Cnc Torna Operatörü ve Teknik Resim
Merhaba arkadaşlar. Kisa bir süre önce laptobumun işlemcisini değiştirdim. Yeni işlemcim i7-4702MQ fakat bu sefer de kapanma sorunu başladı. Termal macununu değiştirdim fakat sorun devam ediyor. Başka ne yapabilirim ?

1. Kapandığı sıcaklık değeri benim için anlamlı olan, yaptığı salınımların pek bir yararı olmaz yani kapanana kadar paralelde sıcaklık değerini gözlemleyip gördüğün son değeri aktarırsan daha iyi olur.
2. Hangi program ile baktın?
3. Hiç zaman tuttun mu? Yani hep x dakika mı oluyor yoksa farklı zamanlar da mı?
4. Dengeli programda kapanma oluyor mu?

1-) 1-97- 2-88- 3-92- derecelerde kapanıyor.
2-) AID64 programı ile kontrol ettim.
3-) 4dk 20sn, 3dk 48sn, 4dk 10sn

4-)Dengeli programdan kastınız, güç planı dengeli ise şöyle kapanmıyor. Gelişmiş güç seçeneklerinden-> işlemci güç yönetimi -> en yüksek işlemci durumunu pilde %70 prize takılı iken %70 aldım öyle kapanmıyor.
Fakat dediğim yüksek performans da herhangi bir oyuna girdiğim zaman kapanma oluyor. Ama herhangi bir oyuna girmez isem kapanma sorunu olmuyor.

İşlemci bu sıcaklıklara çıktığında kapanması gayet normal.İşlemci ve anakart yanmasın diye sistem kendini korumak için kapatıyor zaten. Laptopun soğutması yeterli gelmiyor demekki: termal macunu yeniledim diyorsun buda sorunu çözmüyorsa daha az ısınan bir işlemciye bakacaksın. Kısacası eski işlemcine döneceksin. Yada en kötüsünden "zihni sinir" bir proje yapıp, laptopun alt kapağını açık bırakıp laptopu soğutucunun (laptop soğutucusu) üstüne koyup öyle kullanmayı deneyeceksin. Casperlarda hep bir ısınma sorunu var ama genelde forumlarda baktıysan.

Birde dikkat etmen gereken üreticiler notebookları satarlarken soğutucularını sattıkları modele göre değiştiriyorlar; Casper'ın i7 li modellerindeki soğutucu senin satın almış olduğun modelden farklı olabilir.

Düşüncenize katılıyorum. Eski işlemci pentium 3550m 2.3o ghz. Yetersiz bulduğum için değiştirmek istedim. Bu işlemciyi de şans eseri buldum. Sağlam bir soğutucu ile dediğiniz gibi kapağı açıp deneyebilirim. Laptobun soğutucusu ile oynayabilirim. Belki başka bir yöntem de yapabilirim diye bu konuyu açtım.

Ve evet Casper notebook ısınma sorunları ile ilgi konulara göz atmaya zamanım oldu. Fakat pek fazla çözüm bulamadım.

TDPsi aynı olduğu için benim tahminim kullandığın termal macunun ısıl iletiminde, senin uygulamanda vs. de sorun olması daha olası. Linke bir göz at.
Toshiba L755-S5248 Laptop Kapanma Sorunu
Ek olarak; Intel XTU senin işlemcin için kullanılabiliyorsa undervolting ile performans kaybı olmadan daha düşük sıcaklıklarda kullanım sağlayabilirsin. Tabii bu senin becerine, sabrına ve işlemcinin silikonuna bağlı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı