Casper Nirvana 15.6 NB Fan'dan ses geliyor

mecnarl

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,hemen sorunumu anlatayım.

Bilgisayarın içine plastik birşey kaçmış gibi ses geliyor fandan.(eminim kaçmadı ama ses öyle çıkıyor) Yetkili servise vereceğim kullanıcı hatası diye başımıza kakarlar mı ?

Bilgisayarım :Casper Nirvana 15.6 NB
@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Son düzenleme:
7 Senelik Casper Laptopum var büyük olasılık aynı modeldir. Cs go yüksek ayar açıyor hal aoynuyor panel atması ve fandan ses gelme olayı sürekli değil ama kafasına göre inşaattan ses geliyor gibi oluyor. Şöyle bir içini açtım kablo teması oluyor fana ses geliyordu biraz düzelttim yine oldu ama kablodan olmadığını anlayınca fan ile ilgili bir osrun olduğunu öğrendim. Teknik Servis fanın orasında burasından parça çıkartırsa elbet kullanıcı hatası diyeceğini düşünüyoum.

7 Senelik Casper Laptopum var büyük olasılık aynı modeldir. Cs go yüksek ayar açıyor hal aoynuyor panel atması ve fandan ses gelme olayı sürekli değil ama kafasına göre inşaattan ses geliyor gibi oluyor. Şöyle bir içini açtım kablo teması oluyor fana ses geliyordu biraz düzelttim yine oldu ama kablodan olmadığını anlayınca fan ile ilgili bir osrun olduğunu öğrendim. Teknik Servis fanın orasında burasından parça çıkartırsa elbet kullanıcı hatası diyeceğini düşünüyoum.
%100 Eminim içine birşey kaçmadı,toz birikmiş olup fanın çalışmasını engelliyor olabilr mi ?

Termal macunu yeniletmeniz gerekli, işlemci ya da ekran kartı yük altında kalıyor ki ısınıyor. Benimde Casper marka laptobum var sadece film izlerken kullanıyorum ve bugüne kadar işlemciyi yoracak birşey de yapmadım.

Termal macunu yeniletmeniz gerekli, işlemci ya da ekran kartı yük altında kalıyor ki ısınıyor. Benimde Casper marka laptobum var sadece film izlerken kullanıyorum ve bugüne kadar işlemciyi yoracak birşey de yapmadım.
Termal macununu yenilerlerse belli bir ücret isterler mi ?

Bu arada sıcaklık değerlerini gözlemledim ve ekran kartı boştayken ve oyun oynarken işlemci ve anakart'tan daha yüksek değere sahip oluyor.
Ekran kartı:NVIDIA GeForce GT635M

Aynı model laptop bende var, model numarasını hatırlayamadığım için direkt yorum yapmadım, garantisi hala bitmesiyle götür servise ama büyük olasılıkla işlemcinin fanında bir sorunu var. İçini açıp temizle eğer ısınma sorunu hala devam ederse termal macun bakımı yaptır.

Aynı model laptop bende var, model numarasını hatırlayamadığım için direkt yorum yapmadım, garantisi hala bitmesiyle götür servise ama büyük olasılıkla işlemcinin fanında bir sorunu var. İçini açıp temizle eğer ısınma sorunu hala devam ederse termal macun bakımı yaptır.
İlginiz için çok teşekkürler.Birkaç gün sonra servise gönderiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı