Casper Nirvana 15.6 NB laptop FPS düşme problemi

noobmaster69

Centipat
Casper Nirvana 15.6 NB model laptop kullanıyorum. Sistemi 4 yıl kadar önce satın aldım ve LOL vb. oyunlarda 150-200 FPS alabiliyorken, artık 200'den 15'e kadar çok aşırı düşüşler gözlemlemeye başladım. Ve oyun ayarlarını düşürsem de bu sorun devam ediyor. Ekran kartını yüksek performansta çalıştırsam da hala düşüşler gözlemliyorum. Sistemin fanını ve içini temizledim, ekran kartını (GeForce GT745) NVIDIA'nın GeForce Experience'ından güncelledim, Kaspersky ile virüsleri temizledim, bir süre önce hard disk hasar görmüştü bu nedenle SSD taktırdım, kısacası aklıma gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Hala daha sorun çözülmedi.

İnternette çözüm ararken termal macunu yenileyin önerisini buldum onu da deneyeceğim. Bilgisayarın fanı kötü ve çok ses çıkartan bir fan, bu nedenle ısıdan dolayı hasarlar meydana gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: MSI Afterburner ile işlemci sıcaklığını kayıt etmeye çalışıyorum ancak bu işlerden pek anlamıyorum. Sonuçları isterseniz gönderebilirim.

Son düzenleme:
Harddiski çıkardınız mı?

Bir süre önce Hard disk fiziksel hasar görmüş, bilgisayarı servise gönderdim. Orda SSD takıldı. Hard Disk şu an bende değil. FPS sorunu Hard diskin hasar görmesinden çok önce başlamış bir sorundu.

Bu arada konuyu güncelledim. Oyun ayarlarını düşürsem de 15 FPS'e düşüşler hala devam ediyor. Nvidia'yı yüksek performans seçeneğinde çalıştırsam da sorunu yaşıyorum.

Normal ekran kartınız giriş seviyesinde.

Ekran kartım giriş seviyesinde de olsa, zamanla gözlemlediğim bir problem bu. Normalde FPS değeri aynı oyunda 60-55'in altına düşmüyorken, şimdi 20 FPS alıyorum. Bazen değer 4 FPS'e düşüp, sistem aşırı ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor. Sistemi sadece 30 dk açık tutmuş olmama rağmen bu kapanma sorununu yaşıyorum. Şimdi fanı değiştirmeyi deneyip test edeceğim. Yanıtınız için teşekkür ederim tekrardan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı