noobmaster69
Centipat
Casper Nirvana 15.6 NB model laptop kullanıyorum. Sistemi 4 yıl kadar önce satın aldım ve LOL vb. oyunlarda 150-200 FPS alabiliyorken, artık 200'den 15'e kadar çok aşırı düşüşler gözlemlemeye başladım. Ve oyun ayarlarını düşürsem de bu sorun devam ediyor. Ekran kartını yüksek performansta çalıştırsam da hala düşüşler gözlemliyorum. Sistemin fanını ve içini temizledim, ekran kartını (GeForce GT745) NVIDIA'nın GeForce Experience'ından güncelledim, Kaspersky ile virüsleri temizledim, bir süre önce hard disk hasar görmüştü bu nedenle SSD taktırdım, kısacası aklıma gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Hala daha sorun çözülmedi.
İnternette çözüm ararken termal macunu yenileyin önerisini buldum onu da deneyeceğim. Bilgisayarın fanı kötü ve çok ses çıkartan bir fan, bu nedenle ısıdan dolayı hasarlar meydana gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Not: MSI Afterburner ile işlemci sıcaklığını kayıt etmeye çalışıyorum ancak bu işlerden pek anlamıyorum. Sonuçları isterseniz gönderebilirim.
İnternette çözüm ararken termal macunu yenileyin önerisini buldum onu da deneyeceğim. Bilgisayarın fanı kötü ve çok ses çıkartan bir fan, bu nedenle ısıdan dolayı hasarlar meydana gelmiş olabilir diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Not: MSI Afterburner ile işlemci sıcaklığını kayıt etmeye çalışıyorum ancak bu işlerden pek anlamıyorum. Sonuçları isterseniz gönderebilirim.
Son düzenleme: