Casper Nirvana Bilgisayarda Sürekli Fan Çalışıyor

Serhatboz17

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, bilgisayarım 1 aya yakın en ufak uygulama da CPU ve Diske aşırı şekilde yükleniyor, buna ek olarak sürekli fan sürekli çalışıyor ve bilgisayara droplar giriyor. Bilgisayarı formatlamama rağmen herhangi bir düzelme olmadı, cihazın termal macun ve temizliğini yaptığımı ve driverların güncel olduğunu da belirtmek istiyorum. İşlemci kullanımı %1 iken tarayıcı açmam halinde dahi %70 civarlarına çıktığı oluyor. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

2018-02-06_23-10-27.png
Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi sitesinden ürün modelinizi taratıp oradan Rapid Storage sürücüsünü yükleyin.
yazilim-ve-surucu-arama

Temel sistem bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

Tarayıcılarda GPU gücünü kullanmak için aşağıdaki Codec paketini yükleyin.
Tarayıcılarda donanım hızlandırmanın açık olması gerekiyor.
Download K-Lite Codec Pack

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha fazla bilgi verin. Aşağıdaki yol ile DxDiag metin belgesini Google Drive ile paylaşın.
https://support.microsoft.com/tr-tr/help/4028644/windows-open-and-run-dxdiagexe

.Gerekli işlemleri yapmama rağmen maalesef sorunum çözülmedi. En ufak dosya da CPU kullanımı %90 lara çıkmakta ve bilgisayarım olması gerektiğinden çok daha fazla ısınmakta.

Sıcaklık değerleri boşta ve yükte nedir? Sıcaklıklar olması gerektiğinden yüksek ise detaylı termal bakım yapamamışsınız demeketir. Kullandığınız 5-10 liralık bir termal macunsa performans beklemeyin. Teknik özellikleri yüksek bir termal macun kullanmalısınız. Fanın ısı tahliye ızgarasındaki tüm tozları özenle temizlemelisiniz.

Sıcaklık değerleri boşta ve yükte nedir? Sıcaklıklar olması gerektiğinden yüksek ise detaylı termal bakım yapamamışsınız demeketir. Kullandığınız 5-10 liralık bir termal macunsa performans beklemeyin. Teknik özellikleri yüksek bir termal macun kullanmalısınız. Fanın ısı tahliye ızgarasındaki tüm tozları özenle temizlemelisiniz.
Termal macunum ucuz bir macun değil, ayrıca tüm detaylı temizliği mevcut

Dosya Ekleri

• 2018-02-11_05-04-47.png
    2018-02-11_05-04-47.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 298
Öncelikle merhabalar, bilgisayarım 1 aya yakın en ufak uygulama da CPU ve Diske aşırı şekilde yükleniyor, buna ek olarak sürekli fan sürekli çalışıyor ve bilgisayara droplar giriyor. Bilgisayarı formatlamama rağmen herhangi bir düzelme olmadı, cihazın termal macun ve temizliğini yaptığımı ve driverların güncel olduğunu da belirtmek istiyorum. İşlemci kullanımı %1 iken tarayıcı açmam halinde dahi %70 civarlarına çıktığı oluyor. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

Eki Görüntüle 281038 Eki Görüntüle 281040
Bios pilini değiştir. Kafan rahat etsin :) Hiçbir forumda bulamamıştım çözümünü, tesadüfen çözdüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı