Casper Nirvana C500 BIOS ya da boot menüsüne girilmiyor

metinich

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
193
Çözümler
1
Merhaba. Bilgisayarımdaki eski SSD'yi söktüm yenisini taktım ancak ne boot menüsü geliyor ne BIOS menüsü. Reboot and select proper boot device ekranı geliyor karşıma. Sadece orada duruyoruz USB'yi taktım boot menüsü açılmadı. Pili çıkarıp taktım nafile. Eski SSD ve HDD'yi taktım yine aynı ekranda kaldı. Bilgisi olan var mıdır? DVD'den boot edin diyorlar son çare onu deneyeceğim.
 
yeniden başlatın ve uygun boot cihazını seçin diyor size kısaca
 
Biliyorum ancak boot menüsü yok. SSD ve HDD ve USB takılı olmasına rağmen 3 cihaza erişimim yok. BIOS'a da giremiyorum.

Bende aynı sorunu yaşadım bilgisayarı kapatıp USB'yi çıkarıp BIOS ekranına girip USB'yi 1. sıraya SSD'yi 2. sıraya aldım sorun çözüldü. PC açılırken F2 basın sürekli (2016'dan beridir Casper Nirvana C500 kullandım nisanın başından kurtuldum illet laptoptan)
 
Dostum yine anlaşamadık sanırım. BIOS'a ya da boot menüsüne giremiyorum. Direkt bu ekran açılıyor. Tüm tuş kombinasyonlarını denedim.

Dostum PC açılırken Casper ekranı gelip sonra bu hatayı veriyordu bende SSD aldım PC hızlasın diye taktım M.2 SATA girişine harddiskide sökmüştüm masaüstü bilgisayarıma takmak için bu ekran geldi biraz araştırdım bilgisayarı açma kapama tuşuna basılı tutup kapadım ve kapanınca yeniden basıp direk F2 spamlamaya başladım bende girdi Casper ekranı gelir gelmez BIOS'a.

Dostum yine anlaşamadık sanırım. BIOS'a ya da boot menüsüne giremiyorum. Direkt bu ekran açılıyor. Tüm tuş kombinasyonlarını denedim.

Yapamazsan o ekrandan çıkıp BIOS'a girmeni gösteren bir video var
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
BIOS'a bir girebilsem keşke. Maalesef giremiyorum.

Denediniz mi PC'yi kapatıp yeniden açar açmaz F2'ye sürekli basmayı videodaki gibi? Böyle yaptıysanız eğer girmesi lazım direk bende girmişti. Sizin aldığınız hata zaten şey yeni laptop alırsanız FreeDOS içinde işletim kurulu disk bulamadığından verir bu hatayı.
 
Sizin BIOS tuşu ESC'ymiş hocam. Neden hiç yazıp bakmadınız internete?

Kaynak nedir? Evimde Casper Nirvana C500 var aynı laptop BIOS tuşu F2 ve Pegatron anakart kullanıyor Casper
Pegatron anakartlardada F2'dir BIOS tuşu arkadaşımda ki Excalibur bilgisayarında BIOS tuşu F2 yanlış bilgilendirme yapmayın.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2024-05-12-10-11-06-873_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2024-05-12-10-11-06-873_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 11

Yeni konular

Geri
Yukarı