Casper Nirvana C500 M.2 uyumu

Öncelikle herkese selam arkadaşlar. Benim dışardayken kullandığım bir dizüstü bilgisayarım var. Casper Nirvana C500 gri kasa. Bilgisayarımın depolama alanı yetmediği için ve haliyle yavaş açıldığı için M.2 SSD almak istiyorum. Fakat M.2 SATA'mı yoksa NVMe'mı olduğunu bilmiyorum. M.2 SATA alırsam sadece Windows'u oraya kuracağım bilgisayarın açılışına ve hazır hale gelmesine ciddi bir etkisi olur mu? Normalde 45 saniye-1 dakika arasında açılıyor. Bilgisayarın M.2 girişi var dediğim gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle herkese selam arkadaşlar. Benim dışardayken kullandığım bir dizüstü bilgisayarım var. Casper Nirvana C500 gri kasa. Bilgisayarımın depolama alanı yetmediği için ve haliyle yavaş açıldığı için M.2 SSD almak istiyorum. Fakat M.2 SATA'mı yoksa NVMe'mı olduğunu bilmiyorum. M.2 SATA alırsam sadece Windows'u oraya kuracağım bilgisayarın açılışına ve hazır hale gelmesine ciddi bir etkisi olur mu? Normalde 45 saniye-1 dakika arasında açılıyor. Bilgisayarın M.2 girişi var dediğim gibi.

Son durum ne hocam? SSD aldınız mı denediniz mi? Bende de aynı laptop var, aynı karamsarlığa düştüm de :D

Son durum ne hocam? SSD aldınız mı denediniz mi? Bende de aynı laptop var, aynı karamsarlığa düştüm de :D
Hocam M.2 SATA olan SSD'ler ile kesinlikle uyumlu. M.2 NVME olan SSD'leri desteklemiyor. Anakartta M.2 girişi varsa o M.2 SATA'dır Nirvana C serisinde. M.2 girişi genelde hard diskin hemen yanında bulunur. GT840 veya 940M bir ekran kartı varsa ve Nirvana C serisi bir bilgisayara sahipseniz M.2 SATA girişi bulunur. Ben bu SSD'leri öneriyorum. Sakın ola WD Green serisine yaklaşmayın günlük kullanım için kesinlikle uygun değil çok kişi şikayetçi. SSD'ler : https://www.hepsiburada.com/samsung...0mb-s-m-2-2-5-ssd-mz-n6e250bw-p-HBV00000A5BLX
Bunları öneriyorum ikisi de taş gibi SSD'ler ve kronik sorunları yoktur. Günlük kullanıma uygundurlar. Windows'u bunlara yüklerseniz sisteminiz jet hızında çalışır desek yanlış olmaz.

Selam konu ile alakalı uzmanlara ihtiyacım var :) Görseldeki m2' nin türü nedir ? Ben C500e taktım okumadı.

ASUS ROG GL502VS taktım olmadı okumadı.

Satadır M key B key m2 anlamıyorum malesef. Çalışan bilgisayardan çıakrtılmıştı parça.
WhatsApp Image 2022-10-31 at 16.35.38.jpeg

orda nvme yazdığı için olmaz sata arabirim olacak...

Hmm peki Asus ROG GL502VS model laptoba da denedim.
Samsung SM951-NVMe (256GB) PCIe SSD modeli de bir nvme modeli ama yukarida bir onceki posttaki de mvme modeli. modeller arasinda da mi model farkli var. 2 pc de de çalışmıyor 😅😄🤣

Sonuc olarak ne casper ne de asusa uyumlu pf..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı