Casper Nirvana CME.2520-8L45P ısınma sorunu

ayku7

Hectopat
Katılım
21 Şubat 2014
Mesajlar
7
Merhaba arkadaşlar, Casper Nirvana CME.2520-8L45P bilgisayarım var, 2 yıl oldu alalı son 1 aydır bilgisayar çok ısındı diye uyarı vermeye başlayıp kapanıyor. Fan normal çalışıyor ama yinede soğumuyor, önceden fan temizliği yaptığımda sorun kalmıyordu.

Şimdi tertemiz olmasına rağmen hala aynı sorunu veriyor, 80-90 derece sıcaklık oluyor. Termal macun değişimi de yaptım ama fayda etmiyor, acaba içinde ki bakır demir olan soğutma panelini mi değişmeliyim..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Casper pişmanlıktır diyerek lafı fazla uzatmadan şu adımları uygulamanızı rica ediyorum. Öncelikle kaliteli bir antivirüs yazılımı ile sisteminizi taratın. Eğer sorun devam ediyorsa Windows 8.1 64 Bit işletim sistemini kurun. Sorun bu işlemlere rağmen hala devam ediyorsa soğutma kısmındaki ızgaraların temiz olduğuna emin olun. Zira Casper kalitesiz malzeme ve bileşenler kullandığı için sorun çıkması içten bile değil.
Antivirüs kurun, tarama yapın, 8.1'e format atın, alta fan alın. Sorun çözülecek :)
Not: Özel mesaja cevap veremiyorum 600 mesaj yok :/
 
Cpu'ya overclock yapıldı mı ? Yazılımsal olarak hemen hemen bütün yaklaşımları yapmışsın. Bios'u sıfırla ve güncellemesini yapınız. Gerelim ve akım değerlerini kontrol et. Geçici olarak çözüm için alt kapağı aç, düşük devirde vantilatör yerleştir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Termal macun yeniledim. CPU+GPU
  • kompresor ile toz temizliği yaptım.
  • Sprey ile fanı iyice temizledim.
  • 2011 biosu nu site yardımıyla güncelledim.
  • Sıcaklık 70-80 lerden 50-60 lara çekildi ve fan sesi kesildi.
  • ImageThumbnail2.aspx
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı