Casper Nirvana CSD.4100-4L45T-S Notebook Yükseltme

ahaydin

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün kayıt oldum ve aylardır cevabını bulamadığım bir konuyu sizlere sormak istiyorum. Aslında soru basit. Bir bilgisayarcıya götürsem de öğrenebilirim ancak üşengeçliğime verin :) İnternetten araştırma yaptım ancak tam benim bilgisayar modelime uygun bir cevap bulamadım. Kimisi öyle diyor kimisi böyle.

Öncelikle benim modelim Casper Nirvana NB 15.6 CSD 4100-4L45T-S.

Özellikleri;
Elimden geldiğince gerekli gereksiz ayrıntı vermeye çalıştım arkadaşlar.
Ben bu bilgisayarda hangi parçaları değiştirebilirim? Hangi parçaları değiştirirsem verim alırım?
Yeni bilgisayar almaya durumum yok. Birkaç sene bununla idare etmem gerek. Mesleğim gereği video kurgu ve VFX işiyle uğraşıyorum. Tabi ofiste bilgisayarlar var ancak evde kendim bu işle uğraşamıyorum ve boş zamanlarımda PUBG, CS:GO, Arma 3 gibi oyunlar oynuyorum. Hani biliyorum After Effects, Premire gibi programların altına hiç giremez ama belki oyun açısından beni idare edebilir mi? Bu arada lise öğrencisiyim hani ofis falan dedim staj yapıyorum, lise son sınıfım yanlış anlamayın :)

Şimdiden hepinize sonsuz teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin değişebilmesi gerek ama önermiyorum. RAM yükseltmesi zorunlu bu oyunlar ve render için.
Ayrıca SSD'ye geçilmeli.

İşlemcinin değişimini niçin önermiyorsunuz? Ayrıca SSD ve RAM tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bu arada C15B anakartım, Casper'a ait. Bununla ilgili internette hiçbir şey yok. Rica etsem C15B anakartı için de bana bilgi verebilir misiniz? Neyi destekler, neyi desteklemez?

İşlemcinin değişimini niçin önermiyorsunuz?
Casper :) Microcode desteği var mıdır bilmiyoruz. Ayrıca zaten sıcak çalışan bir sistemi daha da fazla ısınacak hale getirmeyin, performans artısı olmaz.
Yapılacak en mantıklı yükseltme RAM ve SSD.
SATA SSD'leri takabilirsiniz. RAM'i de, şu anki kullandığınız RAM ile aynı değerlerde alın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı