Casper Nirvana H36Y P6200 HD Graphics Sürücüsü

T1meG0ESB4ck

Decapat
Arkadaşlar Intel HD Graphics Oboard ekran kartının yaklaşık 6 aydır güncel driverini arıyorum. Ama şu ana kadar denediklerimin hepsin'de "Bu Sistem Yazılım Yükleme Gereksinimlerini Karşılayamıyor" diyor. Intel'in sitesindeki driverlerin neredeyse hepsini denemişimdir. Driver Station sitesinden'de birkaç tane denedim ama bir türlü uyumlu sürücüyü bulamadım. Windows 10 2012 sürümünü kuruyor. Bana 2017-2018 hatta mümkünse 2019 tarihli sürücü lağzım. Tam performans alamıyorum.

Bu sorunu diğer sürücülerde'de yaşıyorum ama bu driveri bulsam yeter.
İşlemci Intel(R) Pentium(R) P6200 2.13 GHz.
Bilgisayar Casper Nirvana H36Y laptop.
Sürücünün Donanım Kimliği:

Kod:
PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_20411B0A&REV_18
PCI\VEN_8086&DEV_0046&SUBSYS_20411B0A
PCI\VEN_8086&DEV_0046&CC_030000
PCI\VEN_8086&DEV_0046&CC_0300

Bulana Allah Razı Olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam performans alamıyorum.

Sizin sorun aslında sürücü değil performans eksikliği yani. O zaman benden size kötü haber: hangi sürücüyü yüklerseniz yükleyin, performans alamayacaksınız. Çünkü 9 yıllık işlemci içindeki 500 MHz hızında çalışan bir GPU'dan performans bekliyorsunuz.

Bunu size hiçbir yerde söylememiş olabilirler tabi, doğal...

GPU için en güncel Windows 7 sürücüsü bu olmalı.

Kurulumu da bu videodaki ikinci yöntem ile yapacaksınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana 2019 lazım.

2010 yılında çıkmış bir işlemci için 2019 sürüm sürücü bulmanız zor. Intel zaten en son 2013'te çıkarmış sürücüyü. Başka sürücü yazabilecek kimse olmadığına göre de son sürüm ne ise onu kullanacaksınız.

Sizin sorun aslında sürücü değil performans eksikliği yani. O zaman benden size kötü haber: Hangi sürücüyü yüklerseniz yükleyin, performans alamayacaksınız. Çünkü 9 yıllık işlemci içindeki 500 MHz hızında çalışan bir GPU'dan performans bekliyorsunuz.

Bunu size hiçbir yerde söylememiş olabilirler tabii, doğal.

GPU için en güncel Windows 7 sürücüsü bu olmalı.

Kurulumu da bu videodaki ikinci yöntem ile yapacaksınız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2010 yılında çıkmış bir işlemci için 2019 sürüm sürücü bulmanız zor. Intel zaten en son 2013'te çıkarmış sürücüyü. Başka sürücü yazabilecek kimse olmadığına göre de son sürüm ne ise onu kullanacaksınız.

"Tam performans alamıyorum" kelimesini aydınlatacak olursam, güncel bir işletim sistemi ve güncel bir sürücü olsun istedim.
Yoksa oldukça eski bir grafik işlemcisinden üstün performans ben de beklemiyorum. Tabii ki de.
Buradan başka danıştığım bir yer yok zaten. Olsa da mahalle bigisayarcısına sormam zaten. Kendim bulamayınca konu açtım. Daha önce de konu açmıştım 2 kere ama cevap gelmedi. Cevap gelemeyince uzun süredir arayış içine girdim. Sizin aktif olduğunuzu görünce konu açtım.

Attığınız driveri biliyorum. Sadece daha güncelini bulmak istedim. DriverMax programı 2016 sürümünü buldu. Sadece 64 Bit'in. Ama driver güncelleme programına karşı olduğunuz için kullanmıyorum. Driver güncelleme programının yeni nesil bilgisayarı bozduğuna şahit oldum ama benim bilgisayarım eski olduğu için bende sorun olmuyor ama gine de siz bilirsiniz.

Elle güncellesem bile driver güncelleme programıyla tarayınca en az 15 tane buluyor ve bunları elle güncelleyemiyorum. Çoğu sistem aygıtı. Sistem aygıtları içinde güncel Yonga Seti sürücüsü bulamadım. Tek tek elle de güncelleyemem. Mecbur program kullanmak zorunda kalıyorum. O 15 aygıtı driver güncelleme programı kullanmayacağım diye güncellemezsem bir eksiklik olacak bu sefer de. Ama siz öyle diyorsanız öyle olsun.

Performans konusuna gelecek olursak, BIOS'ta olmadığı için kayıt defterinden VRAM'ı 64 MB'den 128 MB yaptım. En azından PES 2013 sorununu çözdüm.

Şu an temiz bir Windows 10 kurulumu yapacağım. Windows 10 Pro Work Station kursam çok mu gereksiz olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, gereksiz olur. 1909 Home kurabilirsiniz. Umarım Windows cihaza uygun sürücüyü kurar.

2016 sürüm bir sürücü olduğunu da sanmıyorum o GPU için.

Sistemim ve dosya 64 Bit olduğuna rağmen INF dosyası ile güncellemeye kalkınca hata veriyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Setup ile'de güncellemeye kalkıncada "Turbo Boost Technology" sanıyor pc driveri.

Ekran Alıntısı.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı