Casper Nirvana laptop boota düşüyor

Muzaffer_Yasr

Yoctopat
Katılım
28 Nisan 2024
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB
İş yerinde kullandığım Casper Nirvana marka bilgisayar açıldığında boot menüye düşüyor ve hard disk gözükmüyor. Format atmayı denedim ama aynı şekilde USB bellek de gözükmüyor. Sıkıntı ne olabilir? Bir bilgisi olan var mı?
 
Laptop mı masaüstü bilgisayar mı?

Boot menu'den kastın sanırım BIOS. Harddisk'i haricen başka bir bilgisayara takıp sağlını kontrol etme imkânın var mı? Bad sector olup olmadığını test edebilir misin?
 
Hocam laptop cihaz. Hard disk dahili olduğu için çıkarma imkanım yok. Kısa bir süre önce Windows 7'ye format atmıştım acaba onunla alakalı bir durum olabilir mi?
 
@Muzaffer_Yasr , format atmak depolama birimlerine zarar vermez. Ayrıca laptop olması HDD'yi çıkartamayacağınız anlamına gelmiyor. Laptop'taki depolama birimleri de sökülebilir ve değiştirilebilir. Haliyle sökülüp harici olarak da kullanılabilir.

Bu şekilde bir cevap verdiğine göre şimdiye kadar hiçbir şekilde HDD/SSD değişikliği yapmamışsın. Haliyle parçaların takıldığı slotlara da zarar vermemişsindir.

Geriye yalnızca HDD'nin sağlığının düştüğü sonucuna varıyorum. Belki de bad sector oluşmaya başlamıştır. HDD sağlığına ise yazılımlar ile bakabiliyoruz.

Yani ya bir şekilde el becerini kullanıp HDD'yi söküp, harici olarak başka bir bilgisayara bağlayacaksın ve sağlığını kontrol edeceksin ya da hiç uğraşmayıp bir teknik servise götürüp verilerin yedeklenme ihtimali varsa verileri yedeklettirip yeni bir HDD veya SSD taktıracaksın.

Şayet yeni bir ürün taktıracaksan bu HDD olmasın, SSD olsun. En azından bilgisayarın şu anki haline göre oldukça hızlanacaktır. Performansından daha çok memnun kalacaksın.
 
HDD'nin dahili olsa bile çıkarılabilir olduğunu biliyorum. Daha önce kasamda çok kez RAM, HDD ve SSD değişimi yaptım. Fakat daha önce hiç laptop içini açmadığım için ve cihaz bana ait olmadığı için varsa pratik yazılımsal bir çözüm onu merak ettim. Cevap için teşekkür ederim. Bilgisayar zaten bana ait değil iş yerinde ortak kullanılan bir bilgisayar o yüzden fazla uğraşmayacağım. Birkaç çözüm yolu daha deneyip sonuca bakacağım eğer çözebilirsem burada belirtirim.
 

Geri
Yukarı