Başarılı Kurulum Casper Nirvana MB50IA1 - Mavericks

Pek çok deneme yanılma olayından sonra başarılı kurulumu gerçekleştirdim..

Clover bootloader ile çok sorun aldım clover ile de boot ettim ama bana soracak olursanız chameleon çok daha iyi ve uyumlu çalıştı casper ile.. Intel Wifi kartımı doğal olarak tanımadı ben de ebay'den 2 dolara usb wireless aldım.. Mediatek marka.. Sitesinden yazılımı indirip kurdum sorunsuz olarak çalışmakta.. Chameleon ile gerekli ayarlamaları yapıp win 8.1 ve mavericks son sürümünü kullanmaktayım... AMD 7500/7600 ekran kartımı gördü ama sistemde aktif hale yani kullanılabilir hale getiremedim Intel HD3000i sorunsuz bir şekilde gördü 512 MB ram ile kullanmakta...

• Intel i5 2450m
  • 8 GB RAM
  • Intel HD 3000 Ekran Kartı
  • Mediatek USB Wifi Dongle
  • Chameleon son sürüm bootloader ve Chameleon Wizard ile gerekli ayarlamalar

BIOS ayarlarından sadece AHCI moduna alıp yüklemeyi gerçekleştirdim...

Yosemite de kurdum ama mavericks hızında değildi o. Mavericks çok daha seri ve hızlı gidiyor...

Bu tip bilgisayara sahip olup yardım isteyen olursa yardımcı olurum...

Ekran kartı konusunda AMD'yi aktif etmenin yolunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş HD3000'i iptal edip AMD sokma ihtimalim yok mu ? Yani sistem raporunda grafik sekmesinde AMD kartı gösteriyor sonuçta.. 1 GBlık kart boşa duruyor.. :)

Mlz2J6.png
XYnN4o.png

b4OpbY.png

Benim bilgisayarda mb50 kurabilir miyim?
En güncel olarak hangi sürümü kurmalıyım. El Capitan mı daha eski mi?

Son düzenleme:
Selamlar, bende casper nirvana nb "15.6" model:CKU labtop var. Acaba sizin labtop un bios u ile aynımıdır. Bios un resimlerini atarmısın? Phoenix v.2.00.02.CA biosun versiyonu ..... Ayrıca telefonunuzu alabilirmiyim?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı