Casper Nirvana N220 işletim sistemi önerisi

Destekliyormuş Windows 64 kullanıyordum o zaman Mint de 64 kuracağım hocam teşekkür ederim.

Rica ederim hocam. Bu arada sürücü konusunu şimdiden söyleyeyim. Linux Mint kurulumu yaptıktan sonra ayarlar kısmında ek sürücüler isimli bir bölüm var. Oradan sürücü kurulumu sağlayabilirsiniz.
 
Peki hocam umarım düzgün çalışır 🙏

Çalışır hocam hiç merak etmeyin ben yaklaşık 1-2 ay kullanmıştım. Sonra sıkılıp dağıtım değiştirdim.

@cemtech hocam kurulum tamamlanınca bir sorun yaşarsanız beni etiketlemeniz yeterli hemen yardım etmeye çalışırım.
 
Son düzenleme:
Bilen bilir döneminde çok sevilen ve satılan bir bilgisayardı. Hem laptop hem tablet IPS ekrana sahip ama artık günümüzde zayıf kalıyor. Şu anki sistem Windows 10 acayip kötü deneyimler sağlıyor.

Arayüzde bile bazen donuyor, Windows 8 kurmayı başardım ama birçok driverdan mahrum kaldım. Sizden isteğim bu sistem için güzel işletim sistemi önerileri.
  • RAM 2 GB.
  • İşlemci 1.33GHz Intel.
  • Ekran kartı 32MB.
  • Hafıza 32 GB.
Kanka, sana ChromeOS kurmanı öneririm. Gerçekten güzel bir işletim sistemi. Linux ve Android uygulamalarını çalıştırıyor. Bu rehberi okuyarak kurabilirsiniz: PC'ye resmi Chrome OS kurma rehberi
 
Debian tabanlı dağıtımlarda dokunmatik ekranın çalışmadığını görmedim şu ana kadar. İlledelinux'ta Debian tabanlı olduğu için sıkıntı çıkaracağını sanmam. MX Linux'ta destekliyordu sanırsam.
 
Sayın hocam ne yaptınız acaba? Bende de aynı model Casper Nirvana N220 model var ve iyice kullanılmaz hale geldi. Kafayı yemek üzereyim. Son durumunuz nedir acaba? @cemtech

Hocam Windows 10 da kullanıyorum, sadece film vs indirip izlemek, kitap okumak için kullanıyorum 64 GB hafıza kartı takmayı düşünüyorum.
Windows 8.1 kurdum ama ses driverı dokunmatik vb sıkıntılar yaşadım en iyisi böyle devam etmek.
 

Geri
Yukarı