Allthenamestaken
Yoctopat
- Katılım
- 5 Eylül 2025
- Mesajlar
- 3
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Merhabalar. Elimde CASPER marka Nirvana N360 modelinde bir tablet/laptop mevcut. Buna linux kurmak istiyorum. Linux Mint 22.2 Cinnamon kuracaktım ancak cpu 64 bitlik olmasına rağmen kurulu gelen BIOS 32 bitlik olduğu için Linux Mint'in Ubuntu yerine Debian alternatifi olan LMDE 6 yı kurmaya karar verdim çünkü onun 32 bitlik versiyonu var. Zaten donanım gücü az olduğu için 64 bitlik bir işletim sistemi çok da işime yaramayacaktı. Rufustan GPT ve DD seçeneklerini kullanarak live boot USB oluşturdum ve BIOS'tan bilgisayarı USB'den başlattım. Kurulum tamamlandı hiçbir hata mesajı almadım ancak yeniden başlattığımda beni BIOS'a atıyor, BIOS kurulu işletim sistemini görmediği için Boot Option menüsünden bir şey yapamıyorum. Fast Boot kapalı. Secure Boot açık mı kapalı mı bilmiyorum çünkü BIOS'a girdiğimde öyle bir seçenek yok. Aşırı kısıtlanmış bir BIOS ile gelmiş. Ne yapmamı önerirsiniz?
Ek bilgi: Aptio Setup Utility versiyon numarası 2.16.1242 ancak muhtemelen CASPER tarafından dağıtım öncesi modlanmış (kısıtlandırılmış).
Ek bilgi: Aptio Setup Utility versiyon numarası 2.16.1242 ancak muhtemelen CASPER tarafından dağıtım öncesi modlanmış (kısıtlandırılmış).