baross2
Kilopat
Daha fazla
Merhabalar. 2 gün önce kısa süreliğine şehir değiştireceğim için laptopumu yanıma almam gerekti. Neredeyse 5 yıllık bir laptoptu ve temizlenmesi gerekiyordu. Babam bana sormadan mahallemizin köşesindeki bilgisayar tamircisi demeye bin şahit isteyen bir insana laptopu temizlettirmiş. Laptop geldiğinde açıldı ve sorunsuz gözüküyordu fakat daha dün 50 60 FPS üstü oynadığım oyunların hepsi sabit 6 ya da 5 FPS'di. Laptopun içini daha önce birkaç defa açtığımdan tekrar açıp parçalarını kontrol ettim. Fakat her şey yerindeydi. Çalınmış ya da eksik bir parça yoktu. İşlemci termal macununu yenilemiş fakat önceki macunu temizler iken işlemciye zarar verdi sanırım. Laptopun işlemcisini bir şekilde yenileme imkanım var mı? (not: Mevcut laptop işlemcim i7-6500u) (laptopun tam markasını soracaklar için linkini aradım fakat bulamadım. Casper Nirvana nb 15.6 yazıyordu sanırım kasasının altında. GTX 950M, 16 GB RAM barındırıyordu fakat anakartı hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim)