Casper Nirvana TW8 ve Xeon 5450 PC'ye macOS kurulur mu?

Tamamdır hocam, kartın modeli HD 6570. Bu kart ile yamasız maksimum High Sierra, Legacy Video Patch yaması ile maksimum Catalina, OCLP ile de Big Sur veya Monterey denenebilir. OCLP ile yama yapmak uğraştırabilir.
İlk olarak macOS'i kurun ondan sonra yamayı hallederiz. Buradan macOS Catalina veya OCLP ile yama yapacaksanız Big Sur veya Monterey imajını indirin (yama ile uğraşmayacaksanız direkt High Sierra) ve USB'ye BalenaEtcher ile yazdırın. Yazma işlemi bitince yeni oluşan EFI bölümünün içindeki EFI klasörünü silin ve bu EFI klasörünü atın.
Sonrasında EFI\OC\config\Desktop klasörüne girin ve Yonah, Conroe, Penryn BIOS Legacy ise Legacy olanı, UEFI destekliyorsa UEFI olanı kopyalayıp EFI\OC'ye atın ve adını config.plist olarak değiştirin. Sonrasında kuruluma geçmeyi deneyin.

@e.n.e.s çok teşekkür ederim, montereyden denemeye başlayacağım akşam ancak Oclp ile yama yapmayı biraz açar mısınız, ilk defa yapacağım tecrübem yok (verdiğiniz linkte anlatım varsada ben bulamadım)

O şekilde kesin bir anlatım yok, çünkü sisteme veya confige göre değişebilir. Siz sistemi kurduktan sonra halletmeye çalışırız yama işini. Bir de VGA portundan mı görüntü alıyorsunuz?

Son düzenleme:
O şekilde kesin bir anlatım yok, çünkü sisteme veya confige göre değişebilir. Siz sistemi kurduktan sonra halletmeye çalışırız yama işini. Bir de VGA portundan mı görüntü alıyorsunuz?
Hdmi dan alıyorum ancak monitör vga olduğundan çevirici kullanıyorum, vga çıkışında ara sıra görüntü gidiyordu o sebepten böyle yapmıştım

@e.n.e.s hocam monterey imajını indirdim, usb ye yazdımdım, belirttiğiniz efi ve config dosyası değişiminide yaptım ancak usb den boot ettiğimde sol üstte çizgi yanıp sönüyo ilerleme yok ne yapmam lazım

@e.n.e.s hocam Monterey imajını indirdim, USB'ye yazdırdım, belirttiğiniz EFI ve Config dosyası değişimini de yaptım ancak USB'den boot ettiğimde sol üstte çizgi yanıp sönüyor ilerleme yok ne yapmam lazım

@e.n.e.s hocam Monterey imajını indirdim, USB'ye yazdırdım, belirttiğiniz EFI ve Config dosyası değişimini de yaptım ancak USB'den boot ettiğimde sol üstte çizgi yanıp sönüyor ilerleme yok ne yapmam lazım

Son düzenleme:

@Dontdoclap en üstte hocam, biosumda zaten değiştirebileceğim çok bi ayarımda yok, farklı denemelerde yaptım ancak ilerleme kaydedemedim

@E. N. E. S @Dontdoclap destek verin arkadaşlar başaralım şu işi:)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı