Casper Nirvana USB HDD'yi Okumama Sorunu

Debugger

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Üniverste Öğrencisi
Arkadaşlar realtek kart reider driver'ıni yükledikten sonra USB portlar harici harddisk okumayı bıraktı fakat mouse ve flash bellek okuyabiliyor. Her türlü driver güncellemesini yapmama rağmen bilgisayarım hiçbir harddisk'i okumuyor. Harddiskde bir sıkıntı yok. (Başka bilgisayarda denedim ve çalışıyor.)Yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha öncede yapmıştım sonuç alamadım.

Sanırım HDD ' yi okumamasındaki sebeb ; bilgisayarda oluşan kısa devre sonucu , donanım arızası .
Yazılımsal olarak herseyi denedim. Flash bellek olarak hem 2.0 hemde 3.0 okuyor. Benim HDD' ler
3.0. Şimdi şöylebir düşünürsek yazılımsal sıkıntı olsa flash belleklerde aynı sıkıntı olur , yanliş ise düzeltin. Bilgisayar a realtek kart reider driver'ıni yükledikten sonra oldu demiştim.Ama öncesinde satın alınması dahil bu driver' ın kurulu olduğunu hatırlamıyorum. Sanırım ben driver' ı kurduktan sonra çalışan card reider bilgisayarımı kısa devre yaptı. Kısa devre sonrası anakartta birşeyler yanmış olabilir.
Ama şuda varki 3 usb portta okumuyor hdd yi ,kart reider port u bilgisayarın solunda peki sagdaki usb portlar neden okumuyor????? Bu 3 usb port birbirine donanımsal olarak bağlı mı???
Bu düşüncelerin sonunda yazılım değil HDD' yeteri kadar güç gitmemesi sonucuna vardım.
Burdan ğüç ğirişi olan usb çoklayıcı deneme sonucuna vardım.. Sizce çözüm olabilirmi ???

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı