Casper Nirvana X400 BIOS'tan iGPU VRAM nasıl arttırılır?

Nexell1881

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, Casper Nirvana X400 laptopa sahibim normalde 1GB VRAM var ama 128 MB kullanıyor ve BIOS'u çok garip ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG20210513052821.jpg
    IMG20210513052821.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG20210513052845.jpg
    IMG20210513052845.jpg
    75,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu senin ayarlayabileceğini sanmıyorum. Zaten belliki acaip eski bir şey ve casper, ne yapmayı umuyorsun ki?

Acayip eski mi, tabii tabii öyledir 🤣 Neyse konuya dönelim, UMA Buffer Size veya UMA Graphics Size ayarı görürseniz ayarlanabilir sadece fakat Casper koymaz muhtemelen. Bu dediğim ayarlar yoksa yükseltmezsiniz, varsa ayarlanabilir.

1 GB VRAM'li bir alet ne kadar yeni olabilir, aydınlatırsanız sevinirim.

10. nesil mobil işlemcilerin 2020 gibi çıktığını sayarsak acayip eski mi oluyor? VRAM ise IGPU'ya bağlı, kendi VRAM'i değil RAM'den kullanıyor.

10. nesil mobil işlemcilerin 2020 gibi çıktığını sayarsak acayip eski mi oluyor? VRAM ise IGPU'ya bağlı, kendi VRAM'i değil RAM'den kullanıyor.
"10. nesil, 2020 çıkışı bir alet, o kadar eski değil" denmesi sanki daha uygun olurdu gibi sizin gibi eski bir forum üyesinden. İnsanlar hata yapabilir, yanlış biliyor olabilir. Uygunca düzeltirsiniz, biz de deriz ki, işte örnek forum kullanıcısı.

"10. nesil, 2020 çıkışı bir alet, o kadar eski değil" denmesi sanki daha uygun olurdu gibi sizin gibi eski bir forum üyesinden. İnsanlar hata yapabilir, yanlış biliyor olabilir. Uygunca düzeltirsiniz, biz de deriz ki, işte örnek forum kullanıcısı.

Sizin gibi 7.000 küsur mesajı olan birinin dikkat etmesi gerekli.

Sizin gibi 7.000 küsur mesajı olan birinin dikkat etmesi gerekli.
Yaptığım hatanın, soru ile direk ilgisi olmaması ve 4 seneyi biraz abartmış olmam ile sizin uslubunuz arasında bir bağlantı kuramadım. 7 senelik bir forum kullanımı, tecrübeli moderatörün mazeretinin karşısındakinin dikkatsizliği olmamalı bence. Önemli olan tepkinin sebebi değil, tepkinin seviyesidir.

Düzeltirdiniz, bende fark etmemişim teşekkürler derdim. Daha iyi olmaz mıydı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı