Casper tablet bilgisayara Linux kurulduktan sonra alınan hata

Dexter Vex

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 @ 4.40 GHz | MSI RTX 2060S @ 8 GB | 16 GB 3600 MHZ DDR4 RAM | 128 GB M2 SSD | 1.5 TB HDD
Herkese selamlar. Casper Nirvana N220 tablet bilgisayarım artık Windows 10'u kaldıracak durumda değil ve eski Windows sürümlerine dönmek de istemiyorum. Bu yüzden Linux kullanmaya karar verdim. Araştırmalarım sonucunda, dokunmatik özelliğini kullanmaya devam edebileceğim platformun Debian tabanlı sistemler olduğunu öğrendim (yanlışım varsa düzeltin).
32 Bit sürümünü Rufus aracılığıyla yazdırdıktan sonra güzelce kurulumu yaptım. Ancak kurulum bittikten sonra, resimde gördüğünüz hatayı aldım. Boot Repair'i denedim ama yine aynı hatayı aldım, sonuç alamadım.
Nasıl çözerim bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

IMG_20250415_225916.jpg

BIOS'ta boot sırasının başında Windows Boot Manager var galiba. Onu değiştirip deneyin. Mümkünse boot kısmının resmini paylaşın.

Sadece Windows Boot Manager gözüküyor o menüde.

Bu laptopun bir üstü bende var özellikleri ayni nerdiyese ve çoğu Linux'u kuramiyorsunuz şu an sizde kurulmadigi için o hatayı alıyorsunuz benim kurabildigim Linux Peppermint OS diye bir şeydi onda da tonla hata vardı Windows 8.1 falan kurun bence.

Kod:
lsblk

Bu kodu deneyin, eğer "permission denied" derse başına sudo ekleyip deneyin ve çıktıyı paylaşın.

Hocam selamlar tekrardan o kadar uğraşmama rağmen bir sonuca varamadım bende başka bir sürüm denemek istedim. Debian 12 Xfce 32 Bit sürümünü kurdum. Ben hayatımda bu cihazı bu kadar rahat kullandığımı hatırlamıyorum. Windows 10'da kasım Kasım kasıldıktan sonra Linux'a geçince gençleştim resmen. İlginize teşekkür eder iyi sosyaller dilerim.

Ekran görüntüsü_2025-04-16_18-06-11.png

Hocam selamlar tekrardan o kadar uğraşmama rağmen bir sonuca varamadım bende başka bir sürüm denemek istedim. Debian 12 Xfce 32 Bit sürümünü kurdum. Ben hayatımda bu cihazı bu kadar rahat kullandığımı hatırlamıyorum. Windows 10'da kasım Kasım kasıldıktan sonra Linux'a geçince gençleştim resmen. İlginize teşekkür eder iyi sosyaller dilerim.

Eki Görüntüle 2471302

ISO linkini atabilir misiniz kendi cihazımda denemek istiyorum hocam ayrıca bir hata çıktımı YouTube'dan ders videosu izlemek için kullanmayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı