Casper TW9 Kurulum Sorunu

Ber Kay

Hectopat
Casper tw9/sw9 marka cihaza sahibim, daha önceden iatkos kurulumları vs. yaptım. Şunu söyliyeyim pc' min dvd-rw si bozuk sistem çöktüğünde format atamıyorum. Başka pc de yok anca internet kafeye gidip boot edilebilir windows oluşturarak kurulumu gerçekleştirebiliyorum.

Her kurulumda başımın belası olan bir sorun var, windows üzerinden 30gb alan ayırıyorum mac os x' i boot edip disk izlencesinden 30gb lik alanı mac os x günlüklü şeklinde silince ne gariptir ki ya datayı ya da windows alanını da siliyor, daha doğrusu kullanılmaz hale getiriyor.

Hadi bunu geçtim, cihaza hiç bir şekilde ses kartını tanıtamadım. Realtek alc272 olarak gözüküyor. Osx86.net ve tonymacs' dan bir sürü kext denedim. Öncekileri kaldırarak kurmama rağmen kernel panic almadım. Her zaman da apple hda ya da vodoo hda nın başarılı olarak çalıştığını yani yüklendiğini gördüm ama ayarlar kısımından yüklü ses aygıtı yok deyip sesin çıkmadığına şahit oldum.

Bir daha başkası ise ne kurarsam kurayım bootlader kesinlikle kurulmuyor. Sürekli aldığım klasik hata boot0error yada boot0af bundan daha ötesi yok. Bana bu konuda yardım eder misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı