CAT 5, CAT 6, CAT 7 nedir, ne işe yarar?

• Konuyu başlatan alp2
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 23.518

alp2

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarım ile modem arasında 20 metre yol var. Modeme kablo alacam fakat internette baktım CAT 5, CAT 6, CAT 7 tarzında terimler gördüm. Fakat hangisi ne işe yarıyor bilmiyorum internetim Süperonline 24 Megabit yardımcı olur musunuz ?
Bilmeden yanlış bir kablo almak istemiyorum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Destekledikleri hızların yanı sıra yapısal olarak da çeşitlilik göstermektedir.
390268

Cat7 kabloda elektromanyetik koruma var hocam. Kablonun vs bol olduğu yerde parazitlenme olmaması için koruması var. Cat 6da ise kabloyu daha dayanıklı kılsın diye ortasında resimde gördüğün gibi bir materyal mevcut.

Destekledikleri hızların yanı sıra yapısal olarak da çeşitlilik göstermektedir.
Eki Görüntüle 390268
Cat7 kabloda elektromanyetik koruma var hocam. Kablonun vs bol olduğu yerde parazitlenme olmaması için koruması var. Cat 6da ise kabloyu daha dayanıklı kılsın diye ortasında resimde gördüğün gibi bir materyal mevcut.
Benim sizce hangisini almam en uygun olur ?

Nerede kullanacaksınız onu başta onu kararlaştırmalısınız. Ayrıca ne kadar uzunlukta kullanacaksınız onu da kesinleştirdikten sonra en çok verim alacağınız kablo türünü seçebiliriz.
Evde ki modemi bilgisayarima
Nerede kullanacaksınız onu başta onu kararlaştırmalısınız. Ayrıca ne kadar uzunlukta kullanacaksınız onu da kesinleştirdikten sonra en çok verim alacağınız kablo türünü seçebiliriz.
Evde ki modemim salonda bulunduğu icin 20-25 metre mesafe var bilgisayarla arasında 30 metrelik alıcam. İnternetim 24 Megabit hızında hangisini almalıyım ?

Evde ki modemi bilgisayarima
Evde ki modemim salonda bulunduğu icin 20-25 metre mesafe var bilgisayarla arasında 30 metrelik alıcam. İnternetim 24 Megabit hızında hangisini almalıyım ?

CAT5e veya CAT6. İyice inceleyin, hangi kablonun dış kaplaması sağlam ve metrekare başı fiyatı uygunsa onu alın.

Son düzenleme:
Arkadaşlar enterprise veya business bir netwokünüz yoksa cat7 yi bilmenize gerek yok, kaldı ki kullanmak istiyorsunuz. Ev kullanıcısı için cat7 yerine hem maliyet hem kalite açısından fiber tesisata geçmek daha makuldür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı