Cat 5 kabloyu 2 renk kullanmak

Quiong

Decapat
Katılım
28 Eylül 2020
Mesajlar
561
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Muhendisligi Öğrencisi
Eve gelen kabloya nedense kurulumda ek yapılmış, normalde CAT5 kablodan 8 kablo çıkıyor; iki tanesi ayrilip ek yapilarak modeme bağlanmış, bunun hız olarak bir zararı olur mu? Geçenlerde saha ekibi yeni kablo verip eki yenilememi söyledi, ben de ekteki gibi yaptim. Şu anda hızım 33 Mbps ancak önceki ek oynayıp bozulmadan önce 42'ye kadar alabiliyordum. CAT5 kabloya yeni uç alıp 8 kabloyu da uca bağlasam internet bağlantısında gelişme olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201030_015542_477.jpg
    IMG_20201030_015542_477.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 45
Ek her zaman hız düşüklüğüne sebep olur. Fatih projesinde çalışmıştım. Bizim çırak metre yerine kolunu açıp ölçüyormuş. 😁 Değişik bir şeydi bende duvar içinde ek yapmıştım. Kontrol ekibi cihazı takınca ekleri gördü. Hız düşüklüğüne ve sağlıklı olmayacağı için izin vermemişlerdi.
 
Peki jack satin alirsam normal pense ile yapabilir miyim? Yoksa çakma pensesi şart mı?
 
Bizim evde de kablo sıkıntısı olmuştu. İç hatla uğraşmayıp binanın yan taraftan kutuya kadar yeni kablo çektim. Türk Telekom’a arıza kaydı oluşturup, kutuya işlettim. Demek istediğim imkanınız varsa kablonuzu yenileyin. Ucu normal penseyle hiç çakmadım. RJ45 kullandım hep. Yakınlarda varsa tamirciden isteyin çakıp geri götürün. Bizim buralar da herkesi tanıdığımızdan esnafla problem olmuyor.
 
Biz de bina dışından CAT5E kablo çektirdik. Elektrikçi çırak ucu iyi bağlayamamış bir süre sonra arıza yaptı söküp ek yaptım hızı cidden biraz düştü. Ağ pensesi mi alsam diyorum. İleriye dönük ayda yılda bir de olsa lazım olur diye. Daha önce bunun için priz de almıştım belki onlara bağlayıp tekrar denerim. Olmazsa çırağı çağırıp tekrar uç çaktıracağız artık. Bina girişindeki ankastre'den modeme direk geliyor ve o yüzden RJ11 uç takılıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı