Çözüldü CAT 6 kablo modeme nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muhammedekilinc

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba. Yeni taşındığımız evde duvar ankastresinde RJ11 internet çıkışı var fakat düşük hız verdiği için o tesisat aşağıdan CAT 6 kablo bağlantısı yapılmış daireye çekilmiş. CAT 6 kabloyu modemin doğal olarak ADSL girişine takamıyorum. Ethernet girişleri ile uyumlu bu kablonun bağlantısı nasıl yapılıyor, modeme nasıl bağlamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ankastre kutusuna bağlı olan iki ucu belirleyip, modeme takılacak uçtaki aynı renk kabloları seçip RJ11 çakmanız gerekiyor.
Çözemezsen ben sana yarın renkleri atarım.

Ankastre kutusuna bağlı olan iki ucu belirleyip, modeme takılacak uçtaki aynı renk kabloları seçip RJ11 çakmanız gerekiyor.
Bu tür işlere pek elim yatkın değil açıkcası bunlar için bir dönüştürücü splitter kutusu var mıdır elektriçiler de bir tarafı RJ45 çıkışı RJ11 olan

VDSL hattı ADSL modeme takamazsınız. Modem değişmeniz lazım.
RJ45 kablonun ucuna RJ11 uç çakmak mı? Cidden mi? Bilmiyordum. Ama varmış böyle bir çözüm.

Son düzenleme:
VDSL hattı ADSL modeme takamazsınız. Modem değişmeniz lazım.

RJ45 kablonun ucuna RJ11 uç çakmak mı? Cidden mi?

Konu sahibine not: böyle bir çözüm yok.
İstanbul'da sanayi de fiber interneti bu şekilde veriyorlar. Cat6 kablo içinden iki kablo çıkarıp bir şeyler yapıp telefon kablosuna çakıyorlar. Yarın atarım. Hızda düşüş yok ama.

İstanbul'da sanayi de fiber interneti bu şekilde veriyorlar. Cat6 kablo içinden iki kablo çıkarıp bir şeyler yapıp telefon kablosuna çakıyorlar. Yarın atarım. Hızda düşüş yok ama.
Evet araştırdım. Varmış böyle bir çözüm. Mesajımı düzeltiyorum. İyi forumlar.

Tamam hocam onu anladım da modeminde DSL girişi yoksa WAN girişli ise zaten kullanamaz onu merak ettiğim nokta oydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…