Cat 7 kablosu ile internet taşınır mı?

Shadow39

Kilopat
Daha önce bir konu açtım aslında; ama derdimi tam anlatamadığımı fark ettim. Şimdi daha açıklayıcı ve detaylı yazacağım.

Turknet 1000 mb/s internet kullanıyorum. Kendi verdikleri modem ve yanında GPON kablonun bağlı olduğu ufak aparatı ile kullanmaktayım.
Modemin yanından yukarıdaki masaüstü bilgisayarıma kadar CAT 7 kablosu çektim. Modeme direkt bu Cat 7'yi bağlayıp sonrasında PC'me bağladım şu an sorun yok.
Benim sorum şu :
Bu Cat 7 kablosuna, direkt bu kabloya hangi cihazı bağlarsam üst kata Wifi yayabilirim? Bu bağlayacağım cihaz üst kata Wifi genişletici olurken, aynı zamanda o cihazdan yine bir kablo ile PC'ye de internet vermem gerekecek.

Yani Modem aşağıda bağlı olacak, modemden gelen Cat 7 kablosu ile yukarıya hem Wifi hem ethernet ile PC'ye bağlantı sağlamam mümkün mü?
Mümkünse bunun için gerekli cihaz Modem-Router-Mesh-AP hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Router almalısınız. Ethernet portları olan bir router alın. Router cihazdaki WAN portuna yukarıya internet taşıyan kabloyu takacaksınız, LAN portlarına ise kablolu bağlantı kurmak istediğiniz cihazları takacaksınız. Router cihaza ait kablosuz ağdan ise Wi-Fi bağlantısı kurabilirsiniz.

Bir router önerisi veremeyeceğim, uzmanlık alanım değil ama bir süre TP-Link Archer C64 kullanmıştım. Ancak Wi-Fi 5 desteklediği için daha güncel bir cihaza bakmanızı öneririm.

Daha önce bir konu açtım aslında; ama derdimi tam anlatamadığımı fark ettim. Şimdi daha açıklayıcı ve detaylı yazacağım.

TurkNet 1000 mb/s internet kullanıyorum. Kendi verdikleri modem ve yanında GPON kablonun bağlı olduğu ufak aparatı ile kullanmaktayım.
Modemin yanından yukarıdaki masaüstü bilgisayarıma kadar CAT 7 kablosu çektim. Modeme direkt bu CAT 7'yi bağlayıp sonrasında PC'me bağladım şu an sorun yok.
Benim sorum şu:
Bu CAT 7 kablosuna, direkt bu kabloya hangi cihazı bağlarsam üst kata Wi-Fi yayabilirim? bu bağlayacağım cihaz üst kata Wi-Fi genişletici olurken, aynı zamanda o cihazdan yine bir kablo ile PC'ye de internet vermem gerekecek.

Yani modem aşağıda bağlı olacak, modemden gelen CAT 7 kablosu ile yukarıya hem Wi-Fi hem Ethernet ile PC'ye bağlantı sağlamam mümkün mü?
Mümkünse bunun için gerekli cihaz modem-router-mesh-AP hangisidir?

Sana router lazım Xiaomi AX3000t alabilirsin.

Router alacağım. Netleştirdim öyleyse. Teşekkür ederim.

Router'ın WAN portuna aşağıdan gelen CAT 7 kabloyu takarak onu da bir modem gibi yapacağım anladığım kadarıyla :)

Çok teşekkür ederim. Vaktiniz varsa bir sorum daha olacak.
Bunu takınca SSID tanımlama vb işlerini yapabilirim değil mi?
İçine Firmware kurmaya kadar gidiyormuş bu işler :(

SSID Wi-Fi kullanıcı adı hocam kör topal bile onu kurar korkmana gerek yok.
İstersen cihazın OpenWrt desteği mevcut OpenWrt kurıp Zapret, AdBlock lean gibi uygulamaları kullanabilirsin ben olsam senin durumunda attığım cihazı ana cihaz yapar türknetinkini de yukarıda kullanırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı