CAT5 mi almalıyım CAT6 mı?

Merhaba, anladığım kadarıyla cevaplayayım sorularınızı. İnternet benim adıma yani bina girişinde kutu var her ev ondan kabloyla kendi evine tesisat çekiyor. Superonline kullanıyorum ama TT altyapısından veriyorlar. Rj 45 dediğinizi anlamadım.
Piyasada 0.75 kablo ve montaj kablosu diye de geçer, bu kablonun kalitelisinden alırsan işini fazlasıyla görür.

Merhaba, anladığım kadarıyla cevaplayayım sorularınızı. İnternet benim adıma yani bina girişinde kutu var her ev ondan kabloyla kendi evine tesisat çekiyor. Superonline kullanıyorum ama TT altyapısından veriyorlar. Rj 45 dediğinizi anlamadım.
Bilgisayara taktığımız LAN kabloları RJ45 jacklı, DSL kabloları RJ11 jacklı 2 telli küçük olur. Ondan bahsediyor arkadaş.

Eve gelen kablo incecik telefon kablosu hocam zaten odadan döne döne modeme gelene kadar içinden kopuyor.
Evet dsl kabloda hız biraz düşer tam alınmaz genelde. Kutudan nasıl cat kablo çekeceksiniz dönüştürücü mü olacak ? Elektrikçiye tam anlatın o da dsl kablosu çekmesin

Evet DSL kabloda hız biraz düşer tam alınmaz genelde. Kutudan nasıl CAT kablo çekeceksiniz dönüştürücü mü olacak? Elektrikçiye tam anlatın o da DSL kablosu çekmesin.

Gidip diyeceğim ki işte dış kutudan evdeki modeme kadar düzgünce bina içinden CAT 6 kablosu çekilecek, o gerisini halleder sanırım. Bir de hocam son sorum şu; gittiğim elektrikçi CAT5 bina için daha iyi dedi (elinde tek o var ve satmak için) metresine 9 lira dedi CAT 5 kablonun. Başka elektrikçiler CAT 6 ya 12 diyor fakat bugün nalburada gördüm CAT6 metresi 7 liraydı ama üstünde elektrik falan yazıyordu yani o 7 liralıktan 25 metre alıp elektrikçiye sadece kurdurtmak mantıklı mı?

Gidip diyeceğim ki işte dış kutudan evdeki modeme kadar düzgünce bina içinden CAT 6 kablosu çekilecek, o gerisini halleder sanırım. Bir de hocam son sorum şu; gittiğim elektrikçi CAT5 bina için daha iyi dedi (elinde tek o var ve satmak için) metresine 9 lira dedi CAT 5 kablonun. Başka elektrikçiler CAT 6 ya 12 diyor fakat bugün nalburada gördüm CAT6 metresi 7 liraydı ama üstünde elektrik falan yazıyordu yani o 7 liralıktan 25 metre alıp elektrikçiye sadece kurdurtmak mantıklı mı?

Yani bilmiyorum hocam 100Mbps'e kadar CAT5 kullanılır. Fiber gelirse zaten kutu değişir. CAT5 kullanılabilir bence siz bilirsiniz. Fiyat önemli değilse CAT6 da olur.

Hocam şimdi telefon ve ethernet kablo kafaları farklıdır. Normalde cat kablo da telefon hattı için almak zorunda değilsiniz. Kaliteli bir telefon kablosu da yeterlidir. Önemli olan en kısa hani şekilde eve çekilebiliyorsa ve ne kadar az ek yapılırsa sizin için en sağlıklısı olur. Elektrikçi kendisi telefon kafası takarak modeminize girecek şekilde uç kısmını ayarlayacaktır. Unutmayın Telefon iki kabloya ihtiyaç duyar, ethernet de 8 kabloya ihtiyaç duyar. Başlık büyüklükleri ve standartları bu nedenle farklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı