CAT5 prizi CAT6'ya çevirme

Celalozbir

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Altyapım GigaFiber destekliyor routerdan Ethernet ile 1000MBPS alabiliyorum ancak odamdaki data prizinde maksimum 100Mbps görebiliyorum. Prizi açtım CAT5 kullanmışlar. Bunu CAT6'ya çevirmenin bir yöntemi varsa Allah rızası için hiç anlamayan bana tane tane anlatabilir misiniz? Elektrikçi çağırmak zorunda mıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.02.49_5de6487e.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.02.49_5de6487e.jpg
    201 KB · Görüntüleme: 73
  • WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.02.49_917859d5.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.02.49_917859d5.jpg
    145,5 KB · Görüntüleme: 247
Hocam bütün kablolamayı değiştirmelisiniz. Tesisatı CAT6 ile yenilemelisiniz. Yani evet elektrikçi bunu yapabilir ancak.

Yani bir ucu modeme takılı olan CAT6 kablo iç tesisattan yürütülüp diğer taraftan yine CAT6 ile uyumlu bir dişi soketle montajlanmalı.

Teşekkür ederim hocam routerın oradaki durum da bu şekilde. Bu bana ne kadar mal olur bir fikriniz var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.24.54_062dacba.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-09-06 saat 13.24.54_062dacba.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 52
Aslında kablo çekmek teknik bir iş değil ama kablo kanalları çok sıkışıksa sabırlı olmak gerekiyor. Hazırki kablonun ucuna yeni aldığınız CAT6 kabloyu bağlayıp (bantla veya tel ile fazla kalın olmayacak şekilde birbirine dolayın, ama ayrılmaması gerek) diğer taraftan çekeceksiniz. Böylece eski CAT5 kablo yerinden çıkmış olacak ve aynı anda yerine CAT6 kablo döşemiş olacaksınız.

Hiç bir fikrim yok hocam. Dilerseniz kabloyu siz alırsınız ama kaç metre olması gerektiğini bilmelisiniz. Elektrikçideki Cat6'lar da hiç yoktan iş görür ama ne kadara satıyor metresini onu sorun. Ona göre siz de bir inceleyin internetten. Elektrikçi en azından sadece işçilik alır sizden. Cat6 priz soketleri de satılıyor internetten.

Kablonun Cat5 olduğundan emin misiniz? Kablonun üzerindeki yazıları gönderebilir misiniz? Eğer Cat5e yazıyorsa 1000Mbps desteklemesi lazım. Kablolar prize düzgün bağlanmadığı zaman hız 100Mbps'e düşebiliyor.

Eğer illa Cat6'ya yükseltecekseniz, ve el becerinize güvenmiyorsanız elektrikçi çağırın. Kendiniz yapmak istiyorsanız, Cat5 kablonun bir ucuna sıkı bir şekilde yeni Cat6 kabloyu bağlayın ve öteki ucundan kabloyu çekin. Eğer birbirine iyi bağlanmazsa kablolar duvar içinde ayrılabilir ve bu sefer hiç kablonuz kalmayabilir.

Hocam bütün kablolamayı değiştirmelisiniz. Tesisatı CAT6 ile yenilemelisiniz. Yani evet elektrikçi bunu yapabilir ancak.

Yani bir ucu modeme takılı olan CAT6 kablo iç tesisattan yürütülüp diğer taraftan yine CAT6 ile uyumlu bir dişi soketle montajlanmalı.

Aslında kablo çekmek teknik bir iş değil ama kablo kanalları çok sıkışıksa sabırlı olmak gerekiyor. Hazırki kablonun ucuna yeni aldığınız CAT6 kabloyu bağlayıp (bantla veya tel ile fazla kalın olmayacak şekilde birbirine dolayın, ama ayrılmaması gerek) diğer taraftan çekeceksiniz. Böylece eski CAT5 kablo yerinden çıkmış olacak ve aynı anda yerine CAT6 kablo döşemiş olacaksınız.

Kablonun CAT5 olduğundan emin misiniz? Kablonun üzerindeki yazıları gönderebilir misiniz? Eğer CAT5e yazıyorsa 1000MBPS desteklemesi lazım. Kablolar prize düzgün bağlanmadığı zaman hız 100Mbps'e düşebiliyor.

Eğer illa CAT6'ya yükseltecekseniz, ve el becerinize güvenmiyorsanız elektrikçi çağırın. Kendiniz yapmak istiyorsanız, CAT5 kablonun bir ucuna sıkı bir şekilde yeni CAT6 kabloyu bağlayın ve öteki ucundan kabloyu çekin. Eğer birbirine iyi bağlanmazsa kablolar duvar içinde ayrılabilir ve bu sefer hiç kablonuz kalmayabilir.

Hocalarım hepinize çok teşekkür ederim. Elektrikçi sadece servis ücreti 700 TL dedi. Bant ile CAT6'yı CAT5'e sıkıca bağladım sonra çektimde çektim. CAT6 soketine kabloları yerleştirdim ve 1000MBPS hızıma kavuştum. Allah razı olsun gözlerinizden öpüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı