Merhabalar, köy evime internet bağlattırdım ancak alt yapı ADSL uygun olduğu için ADSL modem satın aldım.
Kablolama konusunda Türk Telekom ekipleri telefon kutusundan ev hattına bağlantı kurdular ancak evin 1. katının oturma odası dışında bağlantı alabileceğim bir yer yok.
İstanbul'daki evimde CAT6 ethernet kablosu ile telefon hattından evime kablo çektirmiştim ancak orada ev telefonu olduğu için splitter kullanıyorum.
Burada ev telefonu olmadığı için direkt bağlantı yapıyorum ancak odam üst katta olduğu için ev içerisinde kablo dolaştırmak istemiyorum.
Aynı İstanbul'daki evimdeki gibi CAT6 fabrika çıkışlı kablo aldım. Bir ucunu kestim ve camın plastigini matkap ile delerek dışarı çıkarttım ve telefon hattına bağlantısını yaptım.
Her şey çok güzel ancak CAT6 ethernet kablosunun jack kısmı ADSL kısmına girmiyor büyük kalıyor. Tam bu araya CAT6 etnernet kablosunun jackinin girebileceği ve tam diğer tarafından telefon kablosu takip modeme baglayabilecegim bir aparat var mı?