CAT6 kablonun ping değerine etkisi nedir?

Merhaba arkadaşlar,
Benim kullandığım kablonun ucu koptu. Evde başka bir markasız CAT6 kablo var onu bağladım. Kablo benim kullandığımın iki katı kalın. İçinde o sinyal için ayırıcı da varmış gibi bir görüntüsü var. Ping değerlerim 14'ün altına inmiyor. Nedeni kablo olabilir mi? En doğru ping değerini nasıl ölçerim? Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,
Benim kullandığım kablonun ucu koptu. Evde başka bir markasız CAT6 kablo var onu bağladım. Kablo benim kullandığımın iki katı kalın. İçinde o sinyal için ayırıcı da varmış gibi bir görüntüsü var. Ping değerlerim 14'ün altına inmiyor. Nedeni kablo olabilir mi? En doğru ping değerini nasıl ölçerim? Teşekkürler.

Genelde CAT5-CAT6 ve CAT7 arasında kalite farkı vardır. CAT5 temin ederek CAT6 ile arasındaki farkı temin edebilirsiniz. Fark olabiliyor ama çok büyük bir ping farkı beklemeyiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde kaç ping alıyorsun ki? Vay be ulan biz 90-100 ping ile LoL'de elmasa kasarken pingimiz iyi diyorduk yaşlanmışız herhalde.

Kablo ile ping değeri değişmez diye biliyorum, ama imkan varsa emin olmak adına CAT5 veya CAT7 kablo temin edip ilk elden deneyerek test edebilirsiniz.

Yanlış anladınız hocam oyundaki ping değerinden bahsetmiyorum. Hız testi sırasındaki ping değerinden bahsediyorum. 3 ile 6 arası olurdu hep bu kabloyu taktım takalı en düşük 14. bazen 20+ oluyor. CS:GO 60-70 alırken şimdi 90+ oluyor. Kabloların ikisi de CAT6 ama arasında fark var mı ona anlamaya çalışıyorum. Bugün CAT7 alacağım artık.

Genelde CAT5-CAT6 ve CAT7 arasında kalite farkı vardır. CAT5 temin ederek CAT6 ile arasındaki farkı temin edebilirsiniz. Fark olabiliyor ama çok büyük bir ping farkı beklemeyiniz.

Benim kabloların ikisi de CAT6. sanırım aralarında ciddi kalite farkı var. Bugün CAT7 alıp deneyeceğim bakalım.

Etkisini fazlasıyla hissedersin kullandığın zaman. Modem yan odamdaydı ve oynarken oyundan atmalar oluyordu sürekli. Duvarı delip bu ürünü satın aldım ve üründen çok mennunum çok ince ve çok sağlam kesinlikle tavsiye ederim.

Evet hocam bu ürün ile bunun örgülü olanı arasında kaldım. Çünkü bu stp örgülü olanı f/ftp. Sizin kullandığınız zaman sinyal ile ilgili bir sorun yaşıyor musunuz?

Normalde kaç ping alıyorsun ki? Vay be ulan biz 90-100 ping ile LoL'de elmasa kasarken pingimiz iyi diyorduk yaşlanmışız herhalde.

Kablo ile ping değeri değişmez diye biliyorum, ama imkan varsa emin olmak adına CAT5 veya CAT7 kablo temin edip ilk elden deneyerek test edebilirsiniz.

60 pinge gayet iyi dediğim zamanlar geldi aklıma. 14 gelince "ulan biz neyde oynuyormuşuz" diyorduk. 🥲

Evet hocam bu ürün ile bunun örgülü olanı arasında kaldım. Çünkü bu stp örgülü olanı f/ftp. Sizin kullandığınız zaman sinyal ile ilgili bir sorun yaşıyor musunuz?

Daha önce birçok markanın ürününü kullandım kalın ve bükülmeyen CAT7, CAT6 gibi hiçbiri bu ürün kadar kaliteli değildi. Düşünmeden alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı