CAT6 kabloyu VDSL hat için kullanma

ogulcangoktas

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Herkese merhaba. Evin içerisinde modemin yerini değiştireceğim, değiştirmişken de kabloyu da yenileyim istedim. Tamamen ekleme yapılmamış bir kablolama yapacağım. Yaklaşık 27 metre kablo ihtiyacım vardı ben de 30 metre CAT6 23 Awg kablo satın aldım. Kabloyu giriş kattaki telefon kutusuna doğrudan bağlamaya çalışacağım. Bunun için krone bıçağı ve network pensesi de satın aldım. CAT6 kablonun içerisinde bazı renklerin kalın bazılarının da ona nazaran ince olduğunu duymuştum. Hangi renkleri kullanmalıyım arkadaşlar? Şu an klasik telefon kablosu ile bağlı ve 3 ek var. Hat değerlerini de aşağıya atıyorum. Bu arada değerlerin zaten iyi tarzında bir şey diyecek olan olursa sebebini zaten yukarıda anlattım bir de ekstradan Türk Telekom'a olan kontratım bittiği anda 100 Mbit hizmet veren farklı bir servise geçeceğim. Yani limitlerde kalsın istemiyorum hat değerleri. Derdim kopma problemi falan olmaması. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

Ekran Resmi 2018-10-25 13.33.42.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Bir iki sorum daha olacak. Bu teller arasında hiç mi fark yok? Birde bazı yerlerde 4 teli 2 şerli birbirine dolayıp çaktıklarını falan görmüştüm önceden. Bende o şekilde mi yapmalıyım sizce? Yoksa daha da batırır mı o durum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı