CAT6 ve CAT6A kablolarının farkı nedir?

Proveit

Kilopat
Daha fazla  
Aslında farkları bariz belli özelliklerine bakınca ama Amazon'dan baktığımda CAT6a daha ucuz. Nedeni nedir? Eğer bir kusuru yoksa CAT6 yerine CAT6a alırım daha iyi üstelik 4 TL ucuz.

CAT6 kablo linki.
CAT6A kablo linki.

• CAT 6: 1000 Mbps veri aktarımı.
  • CAT 6A: 500 MHz'lik veri aktarımı 10 Gbps ve daha üstü sistemlerde kullanılır.

1630432975626.png

Bunun zaten farkındayım arkadaşlar dediğim gibi. Ama neden daha ucuz bunu anlayamadım işin içinde başka bir olay mı var bilmediğim diye soruyorum.

Ne saçmalıyosun? Bu forumda olmasak verirdim de cevabını neyse. Adam akıllı soru soruyorum diye kafam gidik mi oluyor.

Proje için toplu ürün çekimi yapmıştır. Proje elinde patlamıştır yada kalan mal fazlası vardır eritmek için kullanım olabilir. İnşallah değildir ama ıskarta üründe olabilir. Normal şartlarda Cat-6a daha pahalı bir ürün oluyor.

Proje için toplu ürün çekimi yapmıştır. Proje elinde patlamıştır yada kalan mal fazlası vardır eritmek için kullanım olabilir. İnşallah değildir ama ıskarta üründe olabilir. Normal şartlarda Cat-6a daha pahalı bir ürün oluyor.
Kablo kalitesi biraz daha düşük sanırım.. Cat6 tercih ettim.

Kablo kalitesi biraz daha düşük sanırım.. Cat6 tercih ettim.
Slim kablo kalitesiz olduğu anlamına gelmez sadece daha ince, daha kolay gizlendiği ve dolayısıyla az yer kapladığı anlamına gelir, kablonun kalitesi ise kullanıldığı malzemeye göre belirlenir yani inceliğe kalınlığa göre değil. Cat6a daha yeni ve yüksek teknoloji cat6'ya kıyasla, örneğin; frekans genişliği 2 kat daha iyi. Fiyat farkı ise bazen satıcıya göre değişebiliyor hatta aynı ürün farklı satıcılarda 2 kat daha pahalı olabiliyor o fiyat farkı satıcıya bağlı ayrıca şu an o fiyat farkı kapanmış yani olması gerektiği gibi Cat6a, cat6'dan daha pahalı gözüküyor. Keşke Cat6a alsaydınız üstelik slim kablo (daha az yer, daha iyi gizleme ve ince) olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı