Catalina 10.15 guid bölümden oluşan SSD'yi formatlamadan USB bellek ile Windows nasıl yüklenir?

Sametastral

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8GB 1600 MHz DDR3L
SSD veya HDD modeli
250GB SSD
Ekran kartı
intel HD 4000
İşlemci
i7 2.7ghz
Allah'ü teala aşkına bana yardım etsin. Yoksa kayış kopacak.

Konu: Önyüklenebilir USB bellek oluşturma.
Sorun: macOS Catalina 10.15 ana SSD'ye format atmadan USB bellek ile Windows yüklemek.
Model: MacBook Pro retina 2012 mid.
İşletim sistemi: macOS Catalina 10.15.
SATA SSD: Guid bölüm olarak geçiyor.

Bootcamp asistan ile yola başladım.
USB 3.0 belleği "MS-DOS" ve "MBR" düzeninde formatladım.
Ancak bc asistan Windows 10 ISO dosyasını 4 GB'den büyük olduğu için "exFAT" olarak formatlayarak önyükleme yaptı. Daha sonra, Bootcamp asistan ana diski Windows için "NTFS" 70GB olarak böldü. Bilgisayar yeniden başladı.
Ancak "EFI boot" seçeneği ile kurulum aşamasına geldiğimde.
"Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var, EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenebilir" engeline takıldım.

MacOS'a geri dönüp disk Utility ile USB 3.0 belleği "MS-DOS" ve "guid-GPT" olarak formatladım fakat bu sefer de Windows 10 ISO dosyası "Source" klasörü 4 GB sınırını geçtiği için dosya boyutu hatası verdi. Elle sürükle bırak kopyala işi suya düştü.

Dosya boyut sorununu ve "MBR" hatasını gidermek için USB 3.0 belleği "MS-DOS" ve "guid" olarak formatladım. Bu sefer Windows 8.1 ISO dosyası ile UNetbootin kullanarak önyükledim. Kurulum aşamasına geldiğimde, "bilgisayarda gereken bir medya sürücüsü yok" hatası ile karşılaştım.

Başa döndüm Bootcamp asistanın, Windows için "NTFS" formatında böldüğü kısmı "macOS genişletilmiş günlük" olarak formatladım. USB 3.0 "exFAT" ve "MBR" formatında Windows 10 önyüklemeli USB oluşturdum. Bu sefer kurulum aşamasında düzgün çalıştı. Windows 10 ayrılmış bölüme kuruldu, internet bağlandım ve masaüstüne geldim ancak bu sefer de sürekli kritik hata vererek yeniden başladı.

Yukarıdaki yöntemlerin tümünü USB 2.0 içinde yaptım, sonuç değişmedi.

USB 2.0 ve 3.0 ile Rufus'u kullanarak hem "MBR" hem de "gbt" olarak önyükleme yaptım sonuç değişmedi. Beynim çorba oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı