Catalina Osxaptiofixdrv Takılma Sorunu: Ryzen 3800X & MSI B450M PRO-VDH Plus

AliYmn

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, macOS catalina 10.15.1 kurulumu yapmaya çalışırken osxaptiofixdrv hatasını aldım.

Sistemim;
- MSI B450M PRO-VDH Plus (MS-7a38)
- Ryzen 7 3800X.
- RX 580.
- 3000MHz 16 GB RAM.

Kurulum için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
adlı videoyu takip ettim fakat BIOS ayarları kısmında patladım. Çünkü bendeki anakart BIOS ayarları gerçekten çok farklı. Videoda bahsedilen yerlerin bir çoğunu bulamadım sorunun bundan kaynaklı olması münkün mü bilmiyorum.

Çözüm için denediğim yöntemler;
1-)
4 adet RAM slotum var ilk başta sırayla takılı değildi bir yerde bunları sıralı olması gerektiği yazıyordu sıraya koydum ( sağ baştan ve sol baştan deniyerek hangisi doğru sıra başlangıcı emin değilim. )
2-) [Çözüm] OsxAptioFixDrv Hatası - Technopat Sosyal buradaki yöntemi denedim fakat kurduktan sonra denedim tekrar macOS kurmam gerekiyor mu emin değilim? Hata düzelmedi ( USB'den kurulu osx'e erişmeye çalıştım)

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
Not: Catalina dışında diğerlerini denemedim.
Yukarıda bahsettiğim hatayı videoda bahsedilen silde=0 koyarak çözdüm ve kurulum başladı restart attı. Sonrasında şöyle hata aldım;

Osxaptiofixdrv: Starting overrides for \.IABootFiles\boot.efi.
Using reloc block: No, hibernate wake: No.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Son düzenleyen: Moderatör:
@blackandyellow öncelik önerin için teşekkür ederim bu yöntemleri denediğimde yine benzer hata almıştım. Çözüm olarak şöyle forum içerisindeki bir arkadaş şöyle yazmış ve çalıştı ;

-- buradaki config.plist'i usbdeki confing.plit ile değiştirerek sorun düzezeldi.

@blackandyellow merak ettiğim birşey var ilk başta gayet güzel clower teması beni karışılıyordu. Şimdi siyah düz bir ekran aynı şey ama seçenekler değişmedi. Tahminimce amd_vanilla config.plist UI arayüzü ile alakalı bazı şeyleri disable etti.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı