Çatıda tek yaşayan yavru kediyi nasıl yakalarım?

rebatr

Hectopat
Daha fazla  
Çatıda yavru siyah bir kedi var ve annesi 2 ay kadar önce bunu terk etti, o zamandan beri her gün ben besliyorum ama hala benden kaçıyor ve ben beslemezsem ölecek. Bu soğukta ve yağmurda tek başına kalıyor ve miyavlamaktan sesi kısılmış bundan üzülüyorum ve evde bakmak istiyorum ya da sıcak bir yerde kalmasını sağlamak istiyorum. Benim yakalamam maalesef pek mümkün değil, yakalaması için arayabileceğim bir servis var mı? Veya yapabileceğim bir şey var mı?

Yakalamak için arayacağınız bir servis bulunmuyor maalesef. Belediyeyi ararsınız o da gelir hayvanın canını acıtarak yakalar ve götürür size vermez. Kendinizi alıştırmak için yemek vereceğiniz sırada o yerken oturun izleyin yavaşça yaklaşıp ona zarar vermeyeceğinizi gösterin. Zaman geçtikçe size yaklaşıp kendini sevdirtecektir. Eğer durum dediğiniz gibi 2 aydır oradaysa ve bağırmaktan sesi kısıldıysa, en azından aşağıya inen yolu açın o kendi insin.

Çatıda yavru siyah bir kedi var ve annesi 2 ay kadar önce bunu terk etti, o zamandan beri her gün ben besliyorum ama hala benden kaçıyor ve ben beslemezsem ölecek. Bu soğukta ve yağmurda tek başına kalıyor ve miyavlamaktan sesi kısılmış bundan üzülüyorum ve evde bakmak istiyorum ya da sıcak bir yerde kalmasını sağlamak istiyorum. Benim yakalamam maalesef pek mümkün değil, yakalaması için arayabileceğim bir servis var mı? Veya yapabileceğim bir şey var mı?

Tuzak kurun.

Pazartesi günü sebze pazarı çıkışında bir kadın ile denk geldim. Kaldırımda bulunan küçük kediyi sahiplenmek, aşısını vurdurmak, ona bakmak istediğini belirterek yanında ki insanlar ile konuşuyordu. Almak istediği kedi ise bizim kapımızın önüne arada bir gelen, bazen mahallenin bir köşesinde ağlayan, aslında zararsız ve sevimli gözüken bir kedi gibiydi. Olaya müdahele edip, eğer kediye bakmak isterseniz tutup vereyim size dedim. İyi olur dedi, kediyi yakalamaya çalıştım kaçıyor, en son yakaladım kendini koruma iç güdüsü ile sanırım bir şey yapacağımdan dolayı korkup savunma moduna geçti. 3 defa tırnaklarını geçirdi, ısırmaya da çalıştı. Güç uygulamadığın sürece o an onu verme şansın yok, çünkü agresif ve korkuyor bariz belli. Fazla sıkmak istemedim hayvanı, zaten kadın da fazla şansını zorlamak istemedi. Olan benim elime oldu. 😁

Bundan dolayı hayvana biraz nazik yaklaşıp günden güne beslenmesinde yardımcı olursan yaklaşacağını umuyorum, süt ver, yaş mama alabilirsin. Bir diğer gün seni bekleyecektir zaten, yavaş yavaş yaklaşırsınız ve yakalamana gerek kalmadan kendini sana teslim eder zaten.

Yakalamak doğru bir yol değil, besleyerek onu kendinize alıştırmayı denemeniz gerekli. Eğer açsa kuru ekmek bile yiyecektir, siz yaş mama alın birkaç paket ama bir paketi bile tam vermeyin. Sadece size alışmasını kolaylaştırmak için çok lezzetli buldukları bu yaş mamayı bir nebze tuzak bir nebze ödül mahiyetinde kullanabilirsiniz. Sizin onu beslediğinizi gördüğünde ve ona zarar vermeyeğinizi anladığında sizden kaçmayacak hatta peşinizden gelecektir.

Düzenli su ve mama bırakmanız da hem onun size alışması hem de açlıktan ölmemesini sağlar bu aşamada yaş mama önermem, kuru ve besin değerleri yüksek bir mama alıp bırakabilirsiniz. Eğer daha da cömert olmak isterseniz mamalarla birlikte parazit hapını da kırıp içine karıştırıp hayvanın o çileden de kurtulmasını sağlayabilirsiniz bunu mamaları ve ilacı alırken kedinin kaç aylık olduğunu vs söyleyerek veterinere danışırsınız. Bu şekilde düzenli besledikten sonra zaten peşinizden inecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı