Çay dökülen bilgisayarın çalışmasının ardından ne yapılmalı?

snowmanero

Hectopat
Toplam 1 ay önce bilgisayarıma çay döktüm. Müdahaleleri yaptım fakat bilgisayarımın bozulduğunu düşünüyordum Bu gece çıkmamış candan ümit kesilmez diyerek laptopun fişini taktım ve çalıştırdım, bilgisayar her zamanki gibi çalıştı fakat hareket ettirince laptopum kapandı. Önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam hakim değilim fakat kendimce önerilerde bulunacağım.
dökülen çay anakart, işlemci, ram ve güç girişi gibi parçalarda kurumuş olabilir ve bilgisayar çalışırken parçalardaki kurumuş çay elektirik akışında temazsızlık veya kısa devre yaptırıyor olabilir kendiniz söküp takmayı biliyorsanız çökülebilen bütün parçaları söküp tek tek detaylıca temizlemeniz işe yarayabilir.

Tam hakim değilim fakat kendimce önerilerde bulunacağım.
Dökülen çay anakart, işlemci, RAM ve güç girişi gibi parçalarda kurumuş olabilir ve bilgisayar çalışırken parçalardaki kurumuş çay elektrik akışında temazsızlık veya kısa devre yaptırıyor olabilir kendiniz söküp takmayı biliyorsanız çökülebilen bütün parçaları söküp tek tek detaylıca temizlemeniz işe yarayabilir.

Hocam o isleri ben bilmem fakat v seklinde sabaha kadar bekleteceğim olumlu sonuç alirsam bilgisayardan yazmis olucagim.

Toplam 1 ay önce bilgisayarıma çay döktüm. Müdahaleleri yaptım fakat bilgisayarımın bozulduğunu düşünüyordum Bu gece çıkmamış candan ümit kesilmez diyerek laptopun fişini taktım ve çalıştırdım, bilgisayar her zamanki gibi çalıştı fakat hareket ettirince laptopum kapandı. Önerilerinize açığım.

Bilgisayarcıya götürün yoksa anakart yanmadıysa bile siz uğraştığınız için yanacak.

Sök kalıntı bırakmayan ıslak mendille görünen yerleri sil. Soketlerde var mı bir şey diye kontrol et yoksa hiç elleme. PSU'ya bak içine kaçmış mı vb. gözle kontrol et kaçtıysa düzgün bir servise götürüp yıkattır.

Temassızlık var içine kaçmış kurumuş bendede nem yüzünden bozuldu sonra açıldı kullanmaya çalışıyorum bi şekil.

Hocam teknik bilginiz varsa, cihazı parçalayıp kontak sprey ve alkolle bütün portları, ve anakartı vs. dolaşın. Eğer yoksa güvendiğiniz bir bilgisayarcıya götürebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı