Çay nasıl demlenir?

Klasik demlikte de semaverde de su kaynadıktan sonra ilk önce demliğe suyu koyup sonra çayı koyuyorum. Böylelikle çay sindire sindire demleniyor. Diğer türlü sıcak suyu çayın üstüne dökünce haşlanıyor çay.

Çoğunlukla aynı yapıyormuşum, güzel. İnternette gurme abilerimiz ablalarımız bir şeyler uydurmuş yine.

@Damon Salvatore, internette her yazılanı ciddiye almamak lazım. Bildiğimiz çay. Başka yolu mu varmış demlemenin...

Ben çayı yıkayıp suyunu soğukken koyuyorum öyle kaynatıyorum, aksi taktirde birden kaynar su gören çay yanar ve tadı değişir diye duymuştum.
Bende vaktim varsa sizin gibi yapıyorum soğuk suya çayı koyup 1 saat ağır ağır çökmesini bekliyorum. Yıkama kısmı çay çok tozlu ise tozunu alıp çayın daha berrak görünmesini sağlıyor.

Kaynar suyun üstüne çay atınca öylesi de makbul oluyor yine bence, zaten ben sırf çay acımasın gün boyu diye demlenince termosa alıp öyle içerim günlük 1 litre çayımı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…