Çay nasıl demlenir?

Klasik demlikte de semaverde de su kaynadıktan sonra ilk önce demliğe suyu koyup sonra çayı koyuyorum. Böylelikle çay sindire sindire demleniyor. Diğer türlü sıcak suyu çayın üstüne dökünce haşlanıyor çay.

Şu an yemeğimi yedikten sonra çayımı yudumlarken yorumluyorum. Hocam çaydanlığın üstünü boş bırakıp altına suyu doldurup yakıyorum. Altı kaynayınca üstüne üç - üç buçuk kaşık çay atıyorum, altta ısınmış suyu ekliyorum. Sonra altta biten kısma tekrar suyu dolduruyorum. Ateşi tam orta da tutuyorum, üst taraf demlenirken alt taraf da kaynıyor. Sonra en kısıkta 3-5 dakika bekletip gömüyorum.

Çoğunlukla aynı yapıyormuşum, güzel. İnternette gurme abilerimiz ablalarımız bir şeyler uydurmuş yine.

Ben çayı yıkayıp suyunu soğukken koyuyorum öyle kaynatıyorum, aksi taktirde birden kaynar su gören çay yanar ve tadı değişir diye duymuştum.
Bende vaktim varsa sizin gibi yapıyorum soğuk suya çayı koyup 1 saat ağır ağır çökmesini bekliyorum. Yıkama kısmı çay çok tozlu ise tozunu alıp çayın daha berrak görünmesini sağlıyor.

Kaynar suyun üstüne çay atınca öylesi de makbul oluyor yine bence, zaten ben sırf çay acımasın gün boyu diye demlenince termosa alıp öyle içerim günlük 1 litre çayımı :D.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı