Çay nasıl demlenir?

Su kaynadıktan sonra içine çay atılır. Bazıları çayı koyduktan sonra üzerine kaynar suyu döküyorlar, güzelim çayı haşlıyorlar haberleri yok :D

Çayla birlikte şekeri de atın bari hocam öyle çay mı demlenir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle sallama çay içiyorum. Sallama çay yaparken sıcak suyun içine sallama çayı koyuyorum. Demlik çay yaparken de önce su kaynatılır, su olarak da tatlı su çeşmelerinden doldurduğum ya da hazır olarak aldığım suyu kullanırım. Sonra çayı sıcak suyun içine koyup 15-20 dakika demlenmesini beklerim.

Sanırım tek farklı demleyen benim. İş yerine gidince alt ve üst kısma ılık su koyup üste çayı atıyorum. Daha sonra kettleın altını açıyorum onun sıcaklığı ile beraber üstteki de demleniyor.

Sanırım tek farklı demleyen benim. İş yerine gidince alt ve üst kısma ılık su koyup üste çayı atıyorum. Daha sonra kettleın altını açıyorum onun sıcaklığı ile beraber üstteki de demleniyor.
Ben de aynı yapiyorum denebilir hocam. (Soğuk derken kaynamamis su anlamında-ilik yani.)

Bu işin başka türlüsü mü varmış?

Dosya Ekleri

• f8b7bef03e947c5eb2a46ea86282cfe7.jpg
    f8b7bef03e947c5eb2a46ea86282cfe7.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 33
Şuan yemeğimi yedikten sonra çayımı yudumlarken yorumluyorum. Hocam çaydanlığın üstünü boş bırakıp altına suyu doldurup yakıyorum. Altı kaynayınca üstüne üç - üç buçuk kaşık çay atıyorum, altta ısınmış suyu ekliyorum. Sonra altta biten kısıma tekrar suyu dolduruyorum. Ateşi tam orta da tutuyorum, üst taraf demlenirken alt taraf da kaynıyor. Sonra en kısıkta 3-5 dakika bekletip gömüyorum.

"Büyük çaydanlığı deliklerin en üstüne kadar doldur, üsteki çaydanlığa çayı at ve çok az su koy.
İkisini üst üste koy ve ocağı aç.
Büyük çaydanlık kaynayınca küçüğe su koy.
15dk kadar kalsın öyle"

Şeklinde yapıyorum ben.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı