Cayma süresi içerisinde iade için gönderilen ürünün servise gitmesi

Golden.Nyks

Hectopat
Geçenlerde bir monitör satın aldım, beğenmediğimi ve iade istediğimi yazıp 14 gün içerisinde bana verilen kargo koduyla gönderdim, ürün firmaya ulaşınca kontrol etmişler arızalı olduğundan dolayı servise göndermişler.

Firmaya ürün ulaşalı 2 hafta geçti, kargo sürelerini de eklersek bu süre 3 haftayı buldu. Cayma hakkı süresince gönderdiğim ürünleri servise göndermişler, buna hakları var mı? Benim bildiğim ürün açılıp bakılır test edilir eksik gedik yoksa iade veya değişim yapılması gerekir. Ancak bana, ürün arızalı olduğu için normal garanti sürecine tabi tutuluyormuş gibi 20 iş günü servis süresi veriyorlar. Bu uygulama doğru mu? Süreç böyle mi işliyor? Ne yapmam gerekli?

Özetle;
Ürün cayma hakkı süresince iadeye gönderilse bile eğer arızalı/kusurlu ise servise mi gidiyor?

Son düzenleme:
Hocam genel olarak cevap vermek gerekirse cayma hakkı için gelen ürünü satıcı servise verebilir. Fakat bunu "ürün kusurlu, tamir edilsin" kafasıyla yapamaz.

Satıcının servise verme hakkı, yeniden satışa uygunluğunu kontrol etmektir. 20 gün sonrasında servis "kullanıcı hatası, yeniden servise uygun, üretim hatası" şeklinde rapor verecektir. Satıcı kullanıcı hatası olmadığı sürece iadenizi gerçekleştirmek zorunda.

Hocam genel olarak cevap vermek gerekirse cayma hakkı için gelen ürünü satıcı servise verebilir. Fakat bunu "ürün kusurlu, tamir edilsin" kafasıyla yapamaz.

Satıcının servise verme hakkı, yeniden satışa uygunluğunu kontrol etmektir. 20 gün sonrasında servis "kullanıcı hatası, yeniden servise uygun, üretim hatası" şeklinde rapor verecektir. Satıcı kullanıcı hatası olmadığı sürece iadenizi gerçekleştirmek zorunda.
Hocam aslında devamı sinir bozucu hal almaya başladı.

Özeti şu;
Kutuya bıraktığım notumda beğenmediğimi ve iade istediğimi yazarak gönderdim, notta öyle bir şikâyetim olmamasına rağmen, test ekipleri benim notu eksik yazıldığımı ekran da gidip gelme sorunu olduğunu tespit ettiklerini iddia ederek servise göndermişler.

Sonuçta ürün sağlam çıkıyor, ama servis, eksik kutulama bahanesiyle reddediyor, bu arada her şeyin eksiksiz olduğuna eminim, THH yolu göründü. Bildiğin haklarımızı gasp ediyorlar, insanları kolpaya mı getirmeye çalışıyorlar diye düşünmüyor da değilim. ürün hakkında şikayetim olmadığından yalandan bir sorun ortaya atıp bu bahane ile servise gönderiyorlar, servis de geri kalanları hallediyor, ne güzel iş.

Bu arada satıcı itopya, dün rastladığın benzer bir konuda da arkadaşın monitörü servise gönderilmiş inşallah sonu banimkine benzemez.

Bu arada satıcı itopya, yine yakın zamanda aynı sebeplerden konu açan kişinin de monitörü servise gönderilmiş inşallah sonu bana benzemez.

Son düzenleme:
Kağıda yazmanın haricinde firmaya cayma hakkınızı kullandığınızı belirttiniz mi?

En azından durumu özetleyen bir mail atın, kanıt olarak bulunsun. Yoksa satıcı THH'ye savunma yaparken "satıcı cayma hakkını talep etmedi" derse sıkıntı olabilir.

Kağıda yazmanın haricinde firmaya cayma hakkınızı kullandığınızı belirttiniz mi?

En azından durumu özetleyen bir mail atın, kanıt olarak bulunsun. Yoksa satıcı THH'ye savunma yaparken "satıcı cayma hakkını talep etmedi" derse sıkıntı olabilir.

Bunu müşteri temsilcileriyle konuşurken sözlü olarak birden çok kez söyledim, kalite standartları gereği konuşmaların kayıt altına alınıyor olması lazım, ama ayrıyeten cayma kelimesini içeren mail atmadım sanırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı