Cayma ücreti ödemeden interneti iptal edebilir miyiz?

Ben başka eve taşındım ve internetimi taşıttırdım. Geldiler ve bağlayamadılar ve sorun ankastre kutusu dediler. Nasıl yaptırabilirim diye sordum elektrikçi çağırmam gerektiğini söylediler. Çağırdım onlarda bunu biz yapamayız onlar takacak dedi. Bu böyle 2-3 ay sürdü. Sonunda artık dayanamayıp koşulsuz olarak iptal ettirmelerini istedim 2-3 ay da öyle savaş verdim. Sonunda çalışan bana tamam cayma bedeli olmadan kapatıcaz dedi. Tekrar sordum emin misiniz diye evet cayma bedeli yok dendi ve kapandı. Daha sonra 200 küsur TL cayma bedeli çıktı ödemek istemediğim için geri aradım ama her zaman olduğu gibi çözüm yok. Bende ödemeyip tüketice hakem heyetine başvurdum. Haklı olduğum için ödemem diye düşündüm ancak bu ülkede haklılık önemli değil sen bir müşterisin karşı taraf Türk Telekom gibi büyük bir firma olunca onları haklı buldular. 400 küsur ödedim öğrenci iken beni öğrenci iken mağdur eden bu düzen yüzünden sana tavsiyem tahahütlü ise kapatma.
Bugüne kadar onlarca şirket ile hukuk mücadelesi verdim, bunun içerisinde milyarlarca dolar ciro yapan özel bankalar da var, haklı olunca ve hakkını doğru arayınca sıkıntı yaşamak neredeyse imkansız.
Büyük ihtimalle dilekçenizde yazdığınız bir iki kelime yüzünden haksız bulundunuz. İsterseniz başvuru dilekçenizi ekleyin bir inceleyeyim.

Kardeşim selamlar,

Yazışmanın tamamını okudum ancak çok net bir bilgi veren olmamış, kullanmış olduğun paket 16 Mbps'e kadar yazıyor yani 0-16 Mbps arasında her hızı veririm diyor sana, bu durumda tüketici hakem heyetine gittiğinde haklı kabul edilmeyebilirsin. Ancak yanlış hatırlamıyorsam son 2 yıldır hızlar artık sabit hızlı veriliyor yani "e kadar" hızlı paketler kaldırıldı.

Çağrı merkezi ile görüştüklerin vs hiç önemi yok açılan arıza kayıtlarına bakılır.

Tavsiyem, TT müdürlüğüne gidip bu sorunu yüz yüze anlatman geçmişte açmış olduğun arıza kayıtları falan görüntüleniyor ve bu durumda "şikayet" kaydı açtırman ya da dilekçe yazman, bu işe yarar mı dersen evet yarar.

Ayrıca bir tavsiyem daha olacak çağrı merkezi üzerinden adresinin alt yapısının kaç Mbps'i desteklediğini öğrenmen. Eğer 16 Mbps'i destekliyorsa mutlak çözümü vardır ama desteklemiyorsa şu an sabit hızlı bir tarife kullandığın için bu nedenle hız düşüklüğü yaşıyorsundur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı