CC 2018 Dikey Degrade oluşturma sorunu

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Degrade normalde bilinen gibi yataydır, ben dikey bir degrade istiyorum fakat bir türlü yapamadım.

Degrade aracıyla çizgi çekince dikey oluyor fakat ben sadece layer üzerindeki objeye uygulamasını istiyorum.

Fakat nasıl yapacağımı çözemedim, dikey bir çizgi çekince yapılan degrade objeye değil direk bütün resme uygulanıyor.
Adsız.png
m

G tuşuna bastığında istediğiniz yöne çekerek degrade çizebilirsiniz.

Katmanlar panelinden degrade in üzerinde gel alt+LMB kombinasyonunu yap.
Aynı şey oldu gerçi. Benim yapmaya çalıştığım şey fotorafta gördüğünüz ortadaki objeye degrade yapmak. Yani yapılan degrade sadece o objeye işleyecek, arka plana veya etrafa değil. Degrade objenin içinde olacak.

Onu nasıl dikey yaparım onu çözemedim. Yatay oluyor sadece. Stiller var fakat stillerin hiçbiri dikey değil.
Katmanlar panelinden degrade in üzerinde gel alt+LMB kombinasyonunu yap.

Yardımlarınız için teşekkürler, meğerse basit şeyi yanlış yapmışım. Oldu şu an.

Elinize sağlık.

Yeni bir katman açın degradeyi o katmana işleyin sonra sağ tık kırpma maskesi oluştur diyin. Alttaki katmanın etki etmesini istediği katmanın olmasına dikkat edin kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı