CC olayı nedir?

Merhaba, az önce bir Discord sunucusunda:
"Az önce 3000 TL olan tüm limitimle kredi kartı CC yedim sanırım. Daha önce başına gelen var mı? Arkadaşlar ciddi soruyorum, varsa özelden ulaşsın."
Diye bir duyuru aldım. Bu tehlikeli midir? Çünkü bu kişiden bu konuyu açarken onay aldım ve beni bilgilendir dedi.
Bilen var mıdır? Yardım istiyor şu anda bu kişi. Nasıl bir olay olduğunu hiç bilmiyorum.

Bankayı arayıp olayı anlatın kartı kapatsınlar para talep etmiyorlar diye biliyorum ardından CİMER'e veya Adliye'ye suç duyurusuna bulunun bu işlerin içinde bayağı eskiden oldugum için neyin ne yapılması gerektigini biliyorum sonra nereden para çekilmiş banka üzerinden onu ögrenin nereden harcama yapıladıgına dair eger Trendyol Hepsiburada gibi yerlerden harcama olduysa arayıp olayı anlatın muhtemelen patlatan kişi PTT'ye drop etmek isteyecektir ona göre yakın karakola gidip önlem alabilirsiniz drop yemeden.
 
CC = Credit Cart yani, çalıntı bir kredi kartı. Yasa dışıdır. Artık günümüzde çoğu sitede 3D Secure güvenliği var. O yüzden 300-200 TL yukarısı pek bir şey alamıyorlar.
CC kavramının bazı terimleri
Ship: Direkt adrese teslim. (Kargo)
Drop: Direkt şubeye teslim.
3D: Web sitelerinde bulunan CC yakalayan güvenlik sistemi.
@N0rvecli ne oldu?
 
CC, kelime anlamı olarak kredi kartı demek aslında. CC yapmak diye bir tabir yoktur. 13-14 yaşındaki 7/24 discord'da takılan asosyal veletlerin ortaya çıkardığı bir şeydir. İnsanları sosyal mühendislik ile yanıltıp, kredi kartı bilgilerinin yanında cihazında bulunan tüm bilgilerini çekerek yasa dışı yollarla internetteki 3D geçmeyen e-ticaret sitelerinden bu sitelere aynı zamanda "cardable" site deniyor anonim bir şekilde alışveriş yapıyorlar.
 
Hocam muhtemelen daha önceden kredi kartı bilgilerini verdiği bir site hacklenmiş, kredi kartı bilgileri açığa çıkmıştır diye düşünüyorum.
Gerek e-ticaret sitelerinin hacklenmesi, gerek ise sahte e-ticaret sitelerine girilen kredi kartı bilgilerinin çalınması olayıdır CC. Kredi kartı bilgilerini çalan kişiler doğrulama istemeyen, kod göndermeyen siteler üzerinden alış veriş yaptıkları için ne size ne de çalınan kart sahibine onay kodu göndermez. Bu şekilde parayı aklarlar.
@selimtti Hocam daha iyi anlatmış bu olayı.
 
CC = credit cart yani, çalıntı bir kredi kartı. Yasa dışıdır. Artık günümüzde çoğu sitede 3D Secure güvenliği var. O yüzden 300-200 TL yukarısı pek bir şey alamıyorlar.
CC kavramının bazı terimleri.
Ship: Direkt adrese teslim. (kargo)
Drop: Direkt şubeye teslim.
3D: Web sitelerinde bulunan CC yakalayan güvenlik sistemi.
@N0rvecli ne oldu?

Rahat şekilde alınabılır secure istemeyen onca yabancı epin siteleri mevcut onları paraya çevirmek sandıgın kadar zor degıl Amazon'da 1K üstünde direk banlar sm çekecek şekılde kanıtlar gibi shop yapıp itiraz bastınmı Amazon'dan kolay kolay ban yemezsın.
 
@selimtti Hocam daha iyi anlatmış bu olayı.
Ayrıca söylemeden geçmeyim yazmadım;

Kredi kartının çalındığından şüphe eden veyahut emin olan kişiler ilk olarak bankanın müşteri hizmetlerini arayıp kartını iptal ettirmeli(bencesi bu. Hukukçu değilim). Ardından polislere giderek vakit kaybetmeden Şikayetçi olmalılar. Son zamanlarda artan bu olaylardan dolayı toplu şikayetlerde artık her şikayet kişisel değil, toplu yargı sürecini hazırlıyor. Siz siz olun, bilinmedik sitelere girmeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı